PRESSMEDDELANDE FRÅN BERGA FORM
SVENSKA MÖBELMÄSSAN 2001

Den största nyheten i Berga Forms monter på årets Möbelmässa är "WASA", en serie designad av Mattias Ljunggren. Möbeln tillverkas av rostfritt stål och teak. Väl beprövade material som redan under flera år bevisat sig vara starka, uthålliga och inte minst, vackra och som borgar för en problemfri produkt med lång livslängd även i hårda "klimat".

Dock har knappast någon hittills vågat göra en "inomhusmöbel" och kalla den "utemöbel". Med sitt lätta intryck och raka former tillför den utemöbelmarknaden något helt nytt, och det är kanske inte för tidigt!  

Serien, som är väl genomtänkt och praktisk för användaren, består av:

  • lätt Kaféstol med eller utan karm
  • Soffa med samma lätta intryck som stolen
  • något generösare Karmstol
  • bekväm Fåtölj som har mycket gemensamt med nämnda karmstol
  • Fotpall som ger ytterligare bekvämlighet åt fåtöljen
  • Barstol
  • Pall i tre höjder (45cm, 65cm, 82cm)
  • Bord i två rektangulära storlekar (120x70, 60x70) och ett runt (Ø 75). Borden finns i två höjder för att passa både stolar och fåtölj.

Samtliga stolar, även Barstolen, är stapelbara och relativt lätta vilket kan vara en stor fördel både på uteserveringen och i trädgården.

Jolly Roger. Däckstol som återkommer i något förnyad skepnad. Formgiven av Björn Hultén.  

Berga Form har i flera år hävdat ett det bästa material att kombinera med teakträ är rostfritt stål. Redan 1989 lanserades möbelserien "Valhall" designad av Björkåholm, med andra ord Dick Björk och Mikael Holm. Denna serie baserades på just kombinationen rostfria runda rör och teak.

Möbeln fick inte det mottagande den var värd, kanske därför att tiden inte var riktigt mogen. Berga Form tror att tiden har kommit smaken att förändras, kombinationen av metall och trä har blivit alltmer vanlig och därför känns det riktigt att ytterligare utveckla denna serie.

Utvecklandet startade redan förra året med en Grill och en Lampa. Grillvagnen, helt i rostfritt, kompletteras ytterligare av att lampan genom sin konstruktion utgör ett ypperligt ståbord. Nyheten i serien "VALHALL" för året tar sig formen av en solvagn, en Lounger, som på ett mycket exlusivt manér för Valhall’s former och traditioner vidare. Loungern, som kan justeras såväl i sits som i rygg samt är försedd med armstöd, ger maximal komfort antingen man vill sola ryggen eller läsa tidningen.

Berga Form vill också passa på tillfället att påminna om vikten av ta vara på natur och miljö. Alla teakprodukter som kommer från Berga tillverkas av 100% FSC-certifierad råvara som vuxit på Java, Indonesien.

Berga Form

S.Storgatan 46. SE-579 40 Berga Sweden.
Tel:+46(0)491 500 50. Fax:+46(0)491 504 44
e-mail: info@berga-form.se
www.berga-form.se