Pressrelease

Urladdning för skandinavisk design.

Under den senaste 12-månadersperioden har Design House Stockholm skrivit kontrakt via sitt amerikanska bolag till ett värde av 12 miljoner kronor.

  • I samarbetet med USAs största och mest prestigefulla heminredningsföretag Crate & Barrel har tre designprojekt lanserats. Det första en servis i porslin formgiven av Reliefgruppen med professor Signe Persson-Melin som ledare och det andra en servis i stengods av Marie-Louise Hellgren. Det tredje är professor Timo Sarpanevas nya glas som introduceras i 100 butiker över hela USA i januari.
  • Samtidigt har ett samarbetsavtal tecknats mellan Design House Stockholm och Museum of Modern Arts grossiströrelse som innebär att Design House Stockholm formger produkter där museet har exklusiv ensamrätt att distribuera varorna i USA. Under den just gångna julförsäljningen blev Harri Koskinens Blocklampa den mest sålda designprodukten i Museum of Modern Arts kollektion. Som god tvåa kom en annan serie från Design House Stockholm, en plisserad fleece-serie av filtar, halsdukar och mössor formgivna av Marianne Abelsson.

För formgivare runt om i världen är det en dröm att få med sin produkt i Museum of Modern Arts museikollektion och vi är glada att kunna meddela att Harri Koskinens Blocklampa är den senaste skandinaviska designprodukt som jurerats in i museikollektionen.

 

Faktaruta

Under 1999 startade Design House Stockholm ett samarbete med DURAND i Frankrike (världens största maskinglasbruk).

Timo Sarpaneva, idag Finlands mest framstående formgivare och professor inom design, är formgivare. Lanseringen av glaset påbörjas av Crate & Barrel i New York under januari månad.

 

Stockmann gör storsatsning på skandinavisk design.

I början på mars kommer Stockmanns varuhus i Helsingfors att inviga en ny avdelning för något av det bästa inom skandinavisk design. Det är hela Design House Stockholms program som samlas på en yta på varuhusets heminredningsavdelning. Trots att Design House Stockholm klingar svenskt, är det idag lika många av Finlands mest framgångsrika formgivare som det är svenska formgivare som verkar i företaget. Det är framför allt samarbetet med professor Timo Sarpaneva och Harri Koskinen som lett stora internationella framgångar, där senast Harri Koskinens Blocklampa blev nominerad till museikollektionen på The Museum of Modern Art i New York.

Frankrike profilerar sig med skandinavisk design.

  När Canal+ís huvudkontor i Paris skulle välja en produkt som skulle ingjuta framtidstro hos personal och kunder valde man Harri Koskinens Blocklampa från Design House Stockholm. Ordern var till ett värde av en halv miljon svenska kronor.

PS
I januari 2000 fick Harri Koskinen och Design House Stockholm det brev, som för många formgivare är den högsta önskan, nämligen att produkten utvalts att bli representerad i The Museum of Modern Arts museikollektion.

Tidigare utmärkelser Utmärkt Svensk Form 1998, Design Plus, Ambiente, Frankfurt 1999, Best New Product, Accent Show, New York 1999. DS

 

Ett par spännande artiklar som Design House Stockholm visade på Möbelmässan:

Domo
Design Marie-Louise Hellgren

Lotus
Design Kristina Stark

Timo glaset
Design Timo Sarpaneva

Melin
Design Signe Persson-Melin

Cutting Boards
Design Marianne Abelsson

 

 

Önskas ytterligare upplysningar, ring gärna
Catharina Forsberg
Tel 08-545 01 222
Fax 08-611 6013
E-mail info@designhouse.se