Pressmeddelande

Berga Form AB presenterar på Internationella Svenska Möbelmässan en ny bänk designad av Baerghell. Bänken har kommit att kallas Kurva, på grund av sin ursprungliga form.

Den är uppbyggd av sektioner böjda i 30 grader och kan formas alltifrån en svagt svängd pall till en full cirkel eller varför inte ett S. Bänken har också fått en rak släkting. Gavlar och ben är desamma varför man också kan tänkas blanda raka och svängda sektioner. Endast fantasin begränsar Kurva tillverkas i lärkträ och målas i flera olika färger.

Nytt från Berga Form är också möbelserien Marina som består av en stapelbar karmstol och bord i olika storlekar. Marina är tillverkad i rostfritt stål och teak vilket gör den i det närmaste outslitlig. Extrem slitstyrka kombinerat med att de ingående materialen, naturligt, åldras med finess gör Marina till den perfekta möbeln för det många gånger hårda klimatet på t.ex. en uteservering. Lika väl passar Marina, med sina starka men slanka, linjer in i trädgården.  

 

Berga Form lanserar också nya modeller i redan beprövade program såsom Alba och Catalina. För mer information och bilder besök gärna vår monter eller kontakta oss i Berga.

Berga Form AB har under de senaste 15 åren specialiserat sig på utemöbler och marknadsför till största delen möbler tillverkade av teak från Indonesien. Under många år har flera olika leverantörer besökts i strävan efter att hitta någon som "verkar pålitlig" i fråga om råvarans ursprung. Denna ansträngning har nu burit frukt och det är med, inte så lite, stolthet Berga Form nu kan visa upp ett FSC-certifikat som omfattar hela kollektionen teakmöbler.

Genom åren har vi sett ett stort antal certifikat på marknaden, de flesta av tvivelaktig karaktär, och det är inte lätt att veta vad man skall lita på eller inte.

FSC är en oberoende internationell organisation för certifiering av ansvarsfullt skogsbruk som stöds och rekommenderas av Svenska Naturskyddsföreningen samt WWF. Berga Form har valt att lita på deras omdöme i denna fråga och tror starkt på FSC,

FSC:s krav är att skogen brukas på ett ansvarsfullt sätt, såväl miljömässigt, socialt som ekonomiskt. FSC:s logo på produkter står för oberoende certifiering av skogsbruk och produkttillverkning enligt FSC:s regler.

FSC bidrar bl.a. till:

  • Långsiktigt bärkraftig produktion
  • Skydd för miljön
  • Bevarande av biologisk mångfald
  • Hänsyn till skogsarbetare, lokalbefolkning och ursprungsbefolkning

För mer ingående information om FSC vill vi hänvisa till:

  • Svenska Naturskyddsföreningen. Tel. 08-702 65 00. www.snf.se
  • Världsnaturfonden WWF Tel. 08-624 74 00 www.wwf.se
  • Svenska FSC-rådet Tel. 018-67 38 23 www.fsc-sweden.org

 

Välkommen till vår hemsida

Södra Storgatan 46. SE-579 40 Berga. Sweden
Tel. +46(0)491 500 50. Fax +46(0)491 504 44.