av Alexander Lervik


Brightdoor
Produced by Brighthandle AB
A door that communicates with coloured light
Photo by Christina Blom

I vintermörkret lyser formgivaren Alexander Lervik upp Stockholm Furniture Fair/Northern Light Fair med sin experimentella belysningsutställning "Enlightenment" som producerats för Röhsska Museet. På mässan visas en särskild utformad version av "Enlightenment" som presenterar 18 produkter, varav 15 är nya. Bland annat visas belysningsarmaturen "Hjärnan" som är en avbildning av Alexanders egen hjärna och "Rainbowlamp" där 400 dioder ger möjlighet att visa bilder på lampskärmen. I utställningen finns också tidigare verk som det lysande dörrhandtaget "Brighthandle".

Brighthandle Speed green
Made in aluminum and plastic. Lightsource: LED
Photo by Pål Allan


- Vi har verkligen sökt efter en bra belysningsutställning och det är fantastiskt att kunna visa Alexanders lysande skapelser, säger Charlotte Wiking, projektledare, affärsutveckling och internationella relationer, Stockholm Furniture Fair/Northern Light Fair.


T1000 lamp
Made by cromed 3D printed plastic. Lightsource: lightbulb
Photo by Pål AllanAlexander Lervik är produktformgivare och inredningsarkitekt. Han har inrett flera kända butiker och nattklubbar och ritar möbler för bland andra Skandiform och Johanson Design.


Balett lamp
Made in aluminum and plastic. Lightsource: LED
Photo by Pål Allan

DNA Lamp
Made in steel and plastic. Lightsource: lightbulb
Rendering by Lervik designFör er informtion, besök gärna www.alexanderlervik.com