28 JANUARI - 20 MARS 2005.

Formgivning, mode, konsthantverk, design, slöjd och andra föremål som formar vår vardag. Det är inriktningen på Vårsalongen Formbart, med anledning av Designåret 2005. I övrigt fungerar Vårsalongen som vanligt, vem som helst kan ansöka med sin formgivning och en jury kommer med samma skärpa som tidigare år välja bland insända bidrag.

Denna speciella upplaga av Vårsalongen på Liljevalchs är ingen utställning som gör anspråk på att vara objektiv, inte heller kommer den granska funktionsduglighet eller produktionsfördelar. Det är istället en salong som lyfter fram den estetiska, sociala och känslomässiga sidan av formgivning och design. Vårsalongen Formbart vill vidga synen på föremålen i vår omvärld.

Kommissarier för Vårsalongen Formbart är Niclas Östlind, indentent på Liljevalchs, och konsthantverkaren Zandra Ahl. Juryn består av proffs från formområdet - Tom Hedqvist, grafisk formgivare och rektor för Beckmans Designhögskola, Marina Kereklidou, modedesigner, Raine Navin, textilkonstnär, Sofie Sjöström, industridesigner och Maria Vinka, formgivare på IKEA. Tillsammans med de två utställningskommissarierna står juryn både för urvalet och presentationsformen.

Liljevalchskonsthall har en lång tradition av att visa utställningar med konsthantverk, design, formgivning, mode och slöjd men det är allra första gången det sker i form av en särskild inriktning för Vårsalongen.

Utställningskommissarie:
Niclas Östlind
niclas.ostlind@liljevalchs.stockholm.se
08-508 31 336