Nu släpper vi nyheter formgivna av Pia Törnell. Hon har i samarbete med Skrufs Glasbruk tagit fram ljusstaken
Etage och skålserien Garden.

”Ljusstaken Etage är uppbyggd av runda glasskivor i skikt. Ljuset silas genom skivorna och skapar en djupverkan. Den ena av ljusstakarna är gjord i en kombination av rent, klart och grått glas. I den andra varianten tillförs en optisk och lekfull poesi via det grafi ska mönstret.”

”Garden är en serie öppna generösa skålar. Att fylla med det trädgården har att bjuda. Därifrån är också färgskalan hämtad – Salvia, Koriander och Mynta. Välj en färg eller kombinera. Skålarna finns i tre storlekar för att täcka olika tillfällen och behov.”

Pia Törnell har tidigare varit knuten till Rörstrand och iitttalakoncernen.
Idag arbetar hon på frilandsbasis, där hon förutom formgivningsuppdrag ägnar sig åt egen keramisk produktion.

 


RainMan
Design: Matilda Sundén Ringnér

”RainMan är en karaff som leker med det traditionella sättet att transportera vätska från en behållare till ett dricksglas. Karaffens kännetecken, de åtta små hålen, bidrar till en unik identitet både i användandet av produkten men också rent visuellt. Förutom att skapa en annorlunda hällupplevelse fungerar denna utformning utmärkt för dekantering av vin precis som den stoppar is och citronbitar när karaffen används till vatten.”Skrufs Glasbruk AB, Kajvägen 4, 360 53 Skruv. Telefon: 0478-201 33
info@skrufsglasbruk.se