OrreforsSmaken på snapsen utvecklats ständigt men inte sättet vi serverar och dricker den på. Orrefors formgivare Ingegerd Råman har tillsammans med Reimersholms Snapskrydderi tagit fram ett exklusivt litet snapsglas för ett nytt sätt att avnjuta snaps. Glaset är döpt till Pärlan och rymmer endast 2 centiliter.

– Med ett mindre glas vill vi inbjuda till ett nytt elegantare sätt att dricka snaps. Istället för att ta en stor snaps i ett svep och därmed även missa mycket av smakupplevelsen, vill vi uppmuntra till att smutta och smaka. Snaps fungerar som smakförhöjare till många olika sorters mat. Prova 1–2 centiliter tillsammans med förrätten eller till sommarens bufféer, säger Petra Strandberg, Senior brand manager på Pernod Ricard.

Pärlan
Pärlan är formgivet av Ingegerd Råman, Orrefors, och framhäver snapsens smak och egenskaper på ett självklart sätt. I sin formgivning har Ingegerd Råman lekt med proportioner, en stadig fot med spännande detaljer lyfter upp en skir och elegant öppen kupa för 2 centiliter snaps. Inspirationen är hämtad från de klassiska spetsglasen och svenska traditioner.

– Jag tycker Pärlan blev precis så älskvärd som jag önskade. Glaset fick en alldeles egen karaktär med den stora foten och kupans lilla, öppna koniska form. Ett spännande möte mellan nutid och tradition säger formgivare Ingegerd Råman.

Pärlan lanseras i butik i september. En förpackning om 4 glas kostar 499 kr hos ordinarie glasåterförsäljare.

Pärlan med PM & Vänner
Speciellt för Pärlan har Ingegerd Råman tillsammans med PM & Vänner i Växjö, tagit fram några recept att inspireras av. PM & Vänner är en av Sveriges främsta krogar med fokus på närproducerat från smålandska skogar ängar och sjöar. Se www.reimersholms.se för fler serveringstips.

Närmare upplysningar
Petra Strandberg,
Senior brand manager, V&S,
tel: 08-410 556 59,
e-post: petra.strandberg@pernod-ricard-sweden.com

Eva-Marie Hagström,
Press och informationsansvarig Orrefors,
tel: 070 300 5624,
e-post: evamarie.hagstrom@orrefors.se

Jeanette Francke,
Jung,
tel: 08- 52 70 80 90,
e-post: jeanette.francke@jungrelations.com


Ingegerd Råman
Tidlöshet och enkelhet är ord som beskriver Ingegerd Råmans glas. Klockrent gör hon föremål som hon själv tycker om. Hon vill renodla och
fokusera, men fortfarande behålla känslan av lust och skönhet i föremålet. ”Det måste finnas värme, tanke, idé och poesi bakom allt jag gör – annars
kan enkelheten bli en fallgrop”. förklarar Ingegerd Råman. Ingegerd Råman, har fått sin utbildning på Konstfack i Stockholm. Under sina många framgångsrika år som designer har hon fått ta emot en mängd priser och 1995 blev hon av regeringen tilldelad professors namn och 1998 blev hon av kung Carl XVI Gustaf tilldelad Prins Eugens medalj.

 

 


Email request