Offecct

Stockholm Furniture Fair


Pal – Två fåtöljer i en formgiven
av Claesson Koivisto Rune
för Nobis Hotel

OFFECCT lanserar fåtöljen Pal formgiven av Claesson Koivisto Rune, speciellt framtagen för Stockholms nya förstaklasshotell Nobis Hotel.

Nobis Hotel är ett oberoende samtida hotell på Norrmalmstorg mitt i hjärtat av Stockholms innerstad och öppnade sina portar i slutet av 2010. Inredningen på Nobis Hotel är utformad i samarbete med den världskända, mångfaldigt prisbelönta arkitektur- och designstudion Claesson Koivisto Rune.

Hotellets 201 rum är av varierande storlek och en av utmaningarna för Claesson Koivisto Rune och OFFECCT var att ta fram en fåtölj som passade såväl i de större som i de lite mindre rummen.

”När vi påbörjade formgivningsarbetet slog oss tanken om det skulle vara möjligt att konstruera en enda fåtölj som passade rum av olika storlek, i stället för att ta fram helt olika fåtöljer av varierande storlek” säger Eero Koivisto från Claesson Koivisto Rune.

Att omsätta tanken till verklighet ställde krav på såväl Claesson Koivisto Rune som OFFECCT och efter ett intensivt utvecklingsarbete lanseras nu fåtöljen Pal som på ett listigt sett kombinerar två fåtöljer i en.

Beroende på var benen monteras är Pal antingen en låg större fåtölj av lounge-karaktär, eller en mindre fåtölj med hög rygg. Det är ett och samma benpar som används till bägge varianterna.

Denna valmöjlighet har uppnåtts genom en noggrant utvecklad sittkurva som möjliggör ett sittskal som kan vändas åt två håll. Den större lägre varianten kännetecknas av tvära kanter som breder ut sig över sittytan. Den mindre och högre varianten av Pal kännetecknas av en mer avrundad radie.

Namnet Pal kommer från det engelska ordet för kompis; pal.

”När vi såg de två varianterna intill varandra insåg vi att de påminde oss om ett sött par eller ett par väldigt bra kompisar som på ett fint sätt kompletterar varandra” avslutar Eero Koivisto.

Pal har även ett dekorativt element runt skalet med en fin söm som går runt hela kanten och som kan tillverkas i en avvikande färg.


 

Offecct

Presskontakter och mer information
Kurt Tingdal, VD/Marknadschef OFFECCT, telefon 0504-415 00
David Lerdell, OFFECCTs presskontakt, telefon 076-339 04 66,
e-post: offecct@lerdell.com

Hemsida: www.offecct.se
Blogg: blog.offecct.se
Facebook: facebook.com/OFFECCT
Twitter: twitter.com/offecct