Offecct

Stockholm Furniture Fair


Soffan Grand av Monica Förster
– fri i känslan och inbjudande ledig

OFFECCT lanserar soffan Grand formgiven av Monica Förster. När Monica Förster inledde arbetet med att ta fram en soffa åt OFFECCT var den initiala idén att skapa en möbel som förmedlade känslan av något improviserat eller skissat. De första idéerna överfördes till en skalmodell där Förster arbetade intensivt med att ta fram en form som var fri i känslan.

Därefter tog OFFECCTs produktutvecklingsavdelning över och översatte soffan till en modell i full skala. I nästa steg inledde Monica Förster ett nära samarbete med OFFECCT för att utveckla detaljer, möten mellan volym och ytor och förändringar av proportioner.

”OFFECCT fångade känslan i soffan väldigt bra redan vid första prototypen, och det har varit ett givande projekt som resulterat i Grand, en soffa som karaktäriseras av en mjukhet och asymmetri vilket skapar en inbjudande ledig känsla” säger Monica Förster.

Grand är en stor och generös soffa med eller utan divan samt separat bänk/pall. Grand finns i en höger, vänster och rak variant med tillhörande fotpall.


 

Offecct

Presskontakter och mer information
Kurt Tingdal, VD/Marknadschef OFFECCT, telefon 0504-415 00
David Lerdell, OFFECCTs presskontakt, telefon 076-339 04 66,
e-post: offecct@lerdell.com

Hemsida: www.offecct.se
Blogg: blog.offecct.se
Facebook: facebook.com/OFFECCT
Twitter: twitter.com/offecct