Stockholm Furniture Fair

Under 30 år i branschen har vi på Nola utvecklat och finslipat idéer, produkter och visioner för de urbana rummen. Vi tror på god kvalitet, kontinuitet och spännande lösningar, för att skapa rörelse och förändring i vår gemensamma miljö. Tillsammans med skickliga arkitekter, formgivare och intresserade kunder har vi, i nära samarbete med duktiga underleverantörer runtom i Sverige, kunnat realisera många spännande projekt och tagit fram bra och intressant design. Nolas målsättning är att skapa funktionella, spännande och miljövänliga kvalitetsprodukter för offentliga utomhus- och inomhusmiljöer.


Sturehof


Design: Jonas Bohlin

Restaurang Sturehof i Stockholm har under årens lopp formats av Jonas Bohlin säkra hand. Platsspecifika möbler blandas med design ur Jonas stora produktion. Bordet Sturehof är ett tillägg till platsen och till vårt sortiment på Nola. Bordet har en fällbar skiva vilket minimerar den plats det tar när det ställs åt sidan. 
Parco

Design: Broberg & Ridderstråle

Vår nya möbelserie Parco blev snabbt populär med sitt moderna fromspråk. Efterfrågan av fler modeller har gjort att vi nu utökat serien med ett bord, en soffa och en bänk. Parco skruvas enkelt mot ett underlag eller gjuts i mark. Möbelgruppen är stor och generös utan att vara klumpig. De fina detaljerna i stålet och sitsen ger Parco ett bearbetat och nutida uttryck.Spitalfield

Design: Cecilie Manz

Med urbana strandpromenader och sjönära bostadsområden i tanken har Cecilie Manz ritat bänken Spitalfield. Reflexmålade markörer sticker upp ur bänkens breda mjuka träyta och följer genom sitsen ner i marken därunder. Bänken kan tillverkas i olika längder eller höjder. Materialet är tidsbeständig oljad lärk och ståldetaljerna är i sin förfinade enkelhet endast varmgalvade men med en mjukt rundad topp lackad med en stark signalfärg.

Kaskad chair

Design: Björn Dahlström

Vattenfall har genom alla tider haft en stark dragningskraft. Stolen Kaskad uttrycker energi och lätthet i sin konstruktion vilket gör den lätt att anpassa till olika platser. Stolen staplar enkelt på höjden utan att ta mycket plats. Kaskad är tillverkad i ytbehandlad ståltråd och klarar att stå utomhus året runt.Pylon

Design: Marcus Abrahamsson och Kristoffer Fagerström

Med hjälp av stativ likt bärande pelare fylls Pylon av sittvirke likt en järnvägsbro av stål och trä. Virkesdimensioner, färger och längder kan varieras och bildar tillsammans med stativen en karaktäristisk form unik för denna bänk. Ett fint komplement till en modern miljö, en stram arkitektur eller en grönskande park. Den ursprungliga tanken med denna bänk var att stativen, pylonerna, skulle kunna fyllas med det virke man hade över eller fann på plats. Ett sätt att tillvarata våra gemensamma resurser. Vi producerar denna bänk av en samling standarddimensioner, lätt föränderliga och enkla att variera.BeeCee

Design: Gunilla Hedlund

I gränslandet mellan form och skulptur arbetar Gunilla Hedlund. Bänken BeeCee är en kraftig stålbänk med referenser till naturen. De mjukt rundade sittplatserna harmoniserar fint med stativets bockade linjer. Bänkens moderna formspråk skapar en fin kontrast till dagens strama arkitektur.Areal

Design: Broberg & Ridderstråle

Likt ett lapptäcke av åkrar, vägar och mönster består möbelgruppen Areal av visuella strukturer sammanfogade till en harmonisk enhet. Det laserskurna stålet leder bort regnvatten från bordet och bänkens plana ytor vilket ger torra och varma ytor. Det laserskurna mönstret gör ytan levande och skapar vackra skuggor.


Smile

Design: Mia Gammelgaard

Smile är den första delen i en ny serie av lätta stålrörsmöbler anpassade för platser mellan ute och inne. För den lilla parken, gångstråken i radhusområdet eller för de öppna platserna i köpcentrats strukturerade inomhusmiljö. Smile är enkelt uttryckt en funktionell modern möbel med mjuka sitt- och ryggytor av trä i kombination med ett lätt stapelbart stålrörsstativ. Soffan är enkel att sätta fast i golv eller bultas mot mark.


Bill 

Design: Sara Åkersén

Med ett stabilt och starkt formspråk är pallen Bill, sin litenhet till trots, ett stadigt och robust alternativ till en liten bänk. Tillverkad i lackerad aluminiumplåt kan den stå ute året runt. Pallen kan kompletteras med en sittdyna i mjuk neopren alternativt läder och lackeras i valfri färg. Med enkla beslag kan pallen fästas mot golv eller i mark.


Trellis

Design: Tony Almén & Peter Gest

Denna modernistiska vägg spaljé är uppbyggd av delar som tillsammans bildar en vågformad rörelse ut från väggen. Det blir en fin plats för Klematis, kaprifol och klättrande rosor och ett bra sätt att ge struktur och karaktär till en slät vägg eller en bortglömd husfasad. Valet av pulverlack ger Trellis olika karaktär och får den att på ett fint sätt smälta in i både traditionella och moderna miljöer. Varför inte en grågrön spaljé mot en grå betongvägg eller en citrongul spaljé mot ett helt buskage av murgröna?.


Gnom

Design: Thomas Bernstrand

Denna kraftiga pollare är en perfekt avskärmning på öppna platser och fungerar samtidigt som en tillfällig sittplats att vila på. Den är tidsenlig i sin form och smälter väl in på små torg, längs gång- och cykelstråk samt andra platser där utrymmet är begränsat men behovet av avskärmning och sittplatser är stort.

Kajen Mini

Design: Thomas Bernstrand

Det offentliga rummet är fullt av intryck; färger, former, ljud och rörelse. Många platser har en begränsad yta där vi kan känna oss trygga och välkomna. Genom att använda ett sammanhållet formspråk i möbleringen skapas lugn och harmoni mitt i vardagens brus. Möbelserien Kajen började som en idé om en solsoffa med fotstöd och gick vidare till att också bli en upprätt soffa med armstöd för äldre och rörelsehindrade. Nu finns också Kajen Mini. En skön och avslappnande sittmöbel för smala platser, folkfyllda busshållplatser och långa perronger. Mini kan bultas mot marken, skruvas mot väggen eller hängas mot en yta.


Strand

Design: Thomas Bernstrand

Med litenhet i formen och styrka i materialet är Strand formgiven för att kunna stå ute året runt i de allra hårdaste miljöer. Den klarar häftiga väder och stort belastning. Stolarna och borden är tillverkade i massivt tungt stål och sits- och ryggbrädor av hårdaste virke. De enkla formerna gör möbeln lätt placerad och väldigt bekväm. Den tar begränsat med yta samtidigt som den också befinner sig under ögonhöjd vilket gör att sikten alltid blir fri. Strand är en perfekt möbel till parasollet Four Seasons.


ABC

Design: Broberg & Ridderstråle

Med utgångspunkt i ett antal klassiska geometriska former har Broberg & Ridderstråle skapat en imponerande serie planteringskärl för den offentliga miljön. Genom att kombinera olika färger, former och höjder kan ABC anpassas till både modern och klassisk miljö. Helt obehandlad aluminium får efter en tid utomhus en grå patina som påminner om gjuten betong. Kärlen har en väl tilltagen volym som gör det lätt att plantera större buskar och mindre träd. Materialet är återvunnen aluminum. ABC kan likt alla Nolas produkter lätt förankras mot mark eller golv.

nola industrier AB box 17701
s-118 93 stockholm
showroom stockholm: repslagargatan 15a
tel +46 (0) 8 7021960 fax +46 (0) 8 7021962
showroom malmö: skeppsbron 3
tel +46 (0) 40 127150 fax +46 (0) 40 127150
Email nola industrier