Stockholm Furniture Fair


Concrete Things och Concrete Things Grid, stol och bord
Design: Komplot

”Concrete Things” och ”Concrete Things Grid” är en uppsättning visuellt strama geometriska sittelement tillverkade i slät rå betong eller pulverlackerat stål. Concrete Things är tänkta för offentliga torg och mötesplatser i den moderna staden. Avvägningen mellan den kompakta betongen och det mjukt skålade sittytan med sitt dekorativa mönster kontrasterar fint till den minimalistiska formen. Det mjukt transparenta regelverket av ränder i sitsens skal är en hänvisning till stadens geometriska rutnät.  Det försänkta mönstrets motpol finner man hos syskonstolen ”Concrete things” Grid där den kompakta betongens råhet ersatts av ståltrådens genomsiktliga och skelett- formade konstruktion. Som en vålnad som reser sig upp ur betongen. Concrete Things har nyligen köpts in av den danska statens konstfond.  

Boris BerlinPlint bänk
Design: Johan Ridderstråle och Mats Broberg

Plint är namnet på Johan Ridderstråle och Mats Brobergs minimalistiskt tidlösa bänk i glasfiberarmerad betong. Bänken Plint har raka arkitektoniska vinklar och en kraftig sits som ligger mjukt an mot bänkens ursparade ben bockar. De släta antracitgrå betong elementen ger Plint en enhetlig känsla och förstärker bänkens känsla av tyngd och stabilitet .
Längd: 2500mm, bredd 470mm, höjd 430mm.
Fiberbetong är en speciellt sammansatt betong, förstärkt med fiberväv. De tunna fibrerna gör materialet hårt och slitstarkt och i jämförelse med vanlig armerad betong får fiberbetongen en elasticitet som motverkar sprickbildning.
Plint kan enkelt förankras mot mark eller golv. Plint är likt merparten av alla Nolas produkter tillverkad i Sverige.


Frame papperskorg
Design: Johan Ridderstråle och Mats Broberg

Som ett komplement till planteringskärlen Frame visar vi nu stolt upp papperkorgen Frame. Att göra serier av produkter som naturligt hör ihop med varandra och ger en fungerande enhet är ett väldigt tacksamt projekt. Papperskorgen har en hög och rymlig design med ett tak integrerat i korgen. Skräpet tömmer man enkelt genom att öppna dörren som sitter på korgens ena sida. Frame går att justera i höjdled och vill man använda den som en reklambärare kan vi enkelt anpassa papperskorgen. Frame har en klassiskt enkel form med sticker ut från mängden med sina överraskande fina triangulära vinklar som livar med korgens sidor. Samma eleganta finess finner man även hos planteringskärlen Frame.
Frame är som merparten av Nolas produkter ett hantverk från Sverige.


Wimbledon möbelgrupp
Design: Johan Ridderstråle och Mats Broberg

Wimbledon stol
Vår uppskattade stol Wimbledon som presenterades förra året har nu kompletterats med ett par bord, en loungestol med fotstöd och en barstol. Den nya produktfamiljen Wimbledon gör det möjligt att skapa en enhetlig möblering, på en terassen, restaurangen eller uteplatsen. Wimbledons klassiska rutmönster och genomsiktliga design skapar en sammanhållen enhet med karaktär. Wimbledon finns i vit, röd och svart men färgen kan anpassas efter behov.Wimbledon fåtölj
En mjuk, låg och skön stol som kan kompletteras med en fotpall för att göra sittandet ännu lite mysigare. Formen är en vidareutveckling av stol Wimbledon men loungestolen är lägre och bredare och känns lyxigare eftersom man kan luta sig tillbaks och koppla av. Dynor har också tagits fram för den som vill ha det men nätet ger en mjuk och skön sittkomfort även utan.Wimbledon bord
Vi vet att det fungerar alldeles utmärkt att köpa en stol utan tillhörande bord, eftersom det redan finns så många bra och fina bord på marknaden, men så gjorde vi det i alla fall! Och resultatet blev helt fantastiskt.Wimbledon bord finns nu i tre storlekar.
Ett långt rektangulärt, ett mindre fyrkantigt stativ för rund eller kvadratiskt formad skiva och slutligen ett litet side-bord som passar till den låga Wimbledon stolen. Till det mindre fyrkantiga bordet har vi tagit fram en skiva i vit marmor och en röd i återvunnet material från Durat men det kommer också att tillverkas i stålplåt som skivorna på de andra borden.
Alla bord har en avlastnings- yta under skivan som följer upp stolens nätmönster. Där finns plats för favoritboken, glasögonen och mobiltelefonen, så att man kan behålla lugnet även om det skulle komma en liten regnskur.Wimbledon barpall
Vad är en restaurang utan en bar med ett par stolar framför och vad är bättre än när alla möbler i en inredning passar ihop med varandra? Barstolen Wimbledon känns som ett självklart komplement till de övriga möblerna i serien och blir pricken över i. Dynor har också tagits fram för den som vill ha det men nätet ger en mjuk och skön sittkomfort även utan.


Wimbledon , design Brober g & Ridderstråle. Stool, Barstool, Lounge chair, Tables: Photo: Jann Lipka


Saturnus och Pandora, planteringskärl och sittmöbler
Design: Nina Jobs

Formgivaren Nina Jobs, som blivit uppmärksammad för sina möbler, textilier och föremål med vackra grafiska mönster, har nu inlett ett samarbete med oss på Nola.
Nina har gjort en serie kombinerade planterings- och sittmöbler. Möbelserien består av två huvudformer - Saturnus och Pandora - som kan användas som planteringskärl eller för att skapa sittplatser.
Saturnus är ett organiskt format kärl som trots sitt omfång - en diameter på hela 160cm - ger ett lätt svävande intryck. 
Pandora som är betydligt mindre, är en cylindrisk form som kan användas självständigt eller om man så vill, tillsammans med Saturnus. Pandora passar nämligen perfekt i Saturnus mitt.
Både Saturnus och Pandora kan användas för planteringar - lägger man lock på dem har man däremot skapat sittplatser. Sitsarna kan stoppas och klädas i skinn eller tyg, men man kan också välja sitsar i massivt trä, laminat eller MDF. Armstöd finns som tillbehör.Saturnus & Pandora, design Nina Jobs. Photo: Johan Kalén


Kajen parkbänk
Design: Thomas Bernstrand

Thomas Bernstrand gjorde under 2008 ett projekt i samarbete med Stockholms stad där han skapade en minipark på 140m2 kallad Stranden. I parken placerade Thomas ut specialgjorda solstolar i stål och trä som blev väldigt uppskattade.
Nu har Thomas Bernstrand gjort en parksoffa för Nola som utgår från samma tanke som stolarna på Stranden. Soffan som heter Kajen är bakåtlutad som en solstol och med ett fristående fotstöd. Kajens mjukt skålade sits och högt ribbade rygg ger en skön avkoppling. I kombination med fotstödet blir sittandet helt enkelt i en klass för sig. En skönare parksoffa än det här är det svårt att hitta!
Kajen kommer att tillverkas av FSC märkt mahogny alternativ målad stjärnsågad furu. Likt merparten av Nolas produkter är Kajen ett hantverk från Sverige.


Kajen, design Thomas Bernstrand. Photo: Jann Lipka


Hinken papperskorg eller planteringskärl
Design: Thomas Bernstrand

Genom åren har Nola uppmärksammats för sina stora papperskorgar för offentlig miljö.
”Hinken” är vår senaste förstärkning.Behållarens mjuka glansiga yta kontrasterar fint mot det strama locket i laserskuret stål.Hinken är stor, generös och tar plats men har samtidigt ett återhållsamt formspråk som gör den lika lättplacerad i köpcentret som på hotellet eller i det stora kontorslandskapet.Hinken, design Thomas Bernstrand. Photo:Johan Kalén

nola industrier AB box 17701
s-118 93 stockholm
showroom stockholm: repslagargatan 15a
tel +46 (0) 8 7021960 fax +46 (0) 8 7021962
showroom malmö: skeppsbron 3
tel +46 (0) 40 127150 fax +46 (0) 40 127150
Email nola industrier