FOKUS - Anna Danielsson (f. 1972)

I samband med den Internationella Möbelmässan i Stockholm och företagets 50-års jubileum begår Anna Danielsson sin internationella debut som textildesigner för Marimekko.

För branschen i övrigt är Anna inte helt okänd då hon hösten 2000 vann "Formidable" priset på Formex och tidigare deltagit i ett antal vandringsutställningar i Norden, bl a Ung Svensk Form 1999.

Kirsti Pakkaanen, VD/Marimekko Oyj fick under ett besök i Stockholm upp ögonen för Anna Danielssons tidigare mönsterproduktion. Det resulterade i att Marimekko nu stolt kan presentera tre av Annas mest spännande mönster; Björnbär, Fokus och Tsunami.

Med det monumentala mönstret Fokus uppmärksammar designern oss pao formatets betydelse och effekt i rummet där vi vid en längre och närmare betraktelse av det grafiskt oregelbundna mönstret upptäcker att en skön suggestiv känsla smyger sig på betraktaren.

Med mönstret Tsunami, hämtat från designerns magisterexamensarbete på Konstfack våren 2000, blir vi vittne till de fasansfulla ovädersvågor som varje år hemsöker delar av det japanska kustområdena.

I mönstret Björnbär ser vi kanske en framtida Marimekko klassiker där de stiliserade och sprängfyllda bären lockar med sin futuristiska mönsterbild.

Marimekko AB

Önskar ni mer information, vänligen kontakta
Marimekko Showroom i Stockholm på
telefon +46 8 7940730
eller med e-post: salesoffice@marimekko.se