Fox Design introducerar:
Square – en ny väggarmatur ritad av Schmidt, Hammer & Lassen

 

Square är designad av de danska arkitekterna Schmidt, Hammer & Lassen som tidigare bl.a. hyllats för tillbyggnaden av Det Kongelige Bibliotek i Köpenhamn, "Den svarta diamanten", Armaturen presenteras för första gången i Sverige på Ljus 2001 i Älvsjö den 7 - 11 februari.

Armaturen är designad för att ge ett behagligt effektljus både uppåt och nedåt och kan med fördel användas i korridorer, trapphus och på fasader. Den passar, med sin eleganta och strama form, naturligt in i Fox befintliga produktsortiment av armaturer för inomhus- och utomhusbruk.

Fox Design introducerar:
Sentic – logisk design för det rätta ljuset

 

I samband med Ljus 2001 introducerar Fox Design, Sentic, en ny armaturserie från Wila. Den nya armaturserien är för inomhusbruk och sätter en trend inom design och ljuskvalitet. Armaturerna erbjuder ljus både för individuella arbetsområden samt för flexibla rum som används i flera syften. Serien består av pendel-, golv- och väggarmaturer utformade i en logisk design. 

Den pendlade varianten av Sentic finns i olika utföranden vilket kan ge ett indirekt eller direkt/indirekt ljus. Den indirekta versionen belyser arbetsområdet på ett mjukt, bländfritt sätt. I den direkta/indirekta versionen styrs 30 % av ljuset till arbetsområdet och 70 % används för indirekt belysning av rummet. Alla de pendlade armaturerna är utrustade med T5 lysrör. Till armaturen kan man beställa dimbara driftdon och multisensor för dagsljus-, närvarostyrning av ljuset.

Placeringen av ljuset i golvarmaturen är väldigt flexibel. Armaturen kan utrustas med en till tre separata roterbara armaturhus, med en vinkel upp till 120o mellan husen. Var och en av dessa armaturhus kan bestyckas med två eller tre 55 W TC-L kompaktlysrör.

Fox Design introducerar:
Sonic – belönad med Design Plus
priset

 

Fox Design introducerar i samband med Ljus 2001 den nya armaturen Sonic. En armatur som nyligen  belönats med det eftertraktade priset, Design Plus, och som således tagit plats i den lilla grupp med 39 produkter som mottog priset 2000.

Sonic sätter en ny standard för ljuskvalitet och effektivitet när det gäller kontorsbelysning. Armaturerna tillverkas av aluminium och acryl och är utrustade med T5 lysrör, vilka ger en lätt och extremt platt armatur. Den synliga höjden är enbart 28mm. Det nya konceptet är rätvinkligt placerade lysrör i två separata system för direkt och indirekt belysning med ett mycket effektivt ljus över antingen en eller två arbetsplatser. Två 54 W lysrör används för indirekt belysning samt två 24 W lysrör för den direkta belysningen. Armaturen ger ungefär 600 lux på arbetsytan, och luminansen överskrider inte 1000cd/m2, även om den enbart hänger 200mm från taket.

”Sonics lätta och platta design gör att den passar in i såväl gamla som nya kontorsmiljöer. Den har dessutom en mycket hög ljuskvalitet och effektivitet, vilket vi märker att många satsar på idag när vi blivit mer medvetna om ljusets inverkan på människans totala välbefinnande“, berättar Tore Larsson, VD Fox Design AB.

Fox Design introducerar:
E-Connect 2M – nytt innovativt ljussystem

 
Fox Design

Fox Design presenterar i samband med Ljus 2001 i Älvsjö 7 - 11 februari den nya armaturen E-Connect 2M från Wila. Armaturserien är en förening mellan det senaste och mest flexibla installationssystemet 2M och den redan välkända E-Connectarmaturen.

2M erbjuder en optimal flexibilitet tack vare en ny unik monteringsteknik. Tekniken är baserad på en delning av monteringsram och armaturhus. Detta innebär att man kan slutföra elinstallationen i ett tidigt skede genom att elektrikern kan montera ramen och installera en jackbar kontakt först, för att sedan montera armaturhuset i ett senare skede, då bygget är färdigt. Slutmonteringen görs genom att endast jacka i den sedan tidigare färdiginstallerade kontakten samt snäppa in armaturen i ramen. Fördelar med detta är bl a att om rumsfunktionen förändras, kan belysningssystemet enkelt anpassas till nya krav. Man behöver inga verktyg vid monteringen eftersom delarna sätts ihop med fjäderbelastade bajonettlås. En annan fördel är att man kan undvika skador och nedsmutsning av armaturen under byggperioden, genom att själva armaturen inte behöver levereras förrän precis innan systemet tas i bruk.

För mer information kontakta:
Tore Larsson, VD, tore.larsson@foxdesign.se,
tel 08 - 440 85 40
Jesper Nörtén, jesper.northen@foxdesign.se,
tel 070-323 08 93
Jan-Olof Stenqvist, försäljning, janolof.stenquist@foxdesign.se,
070-671 05 11
Michael Hallberg, försäljning,
michael.hallberg@foxdesign.se
, 070-629 63 65

Kort om Fox Design AB
Fox Design AB är ett helägt svenskt företag som tillverkar och marknadsför belysningsarmaturer för offentlig inomhus- och utomhusmiljö. Armaturerna i Fox Designs sortiment är egenproducerade designade av Carita Kull, Magnus Ståhl, Magnus Lindfors och Michael Hallbert samt armaturer tillverkade av Focus/Tema A/S eller Wila Leuchten GmbH, som Fox Design representerar i Skandinavien. Fox Design eftersträvar genomgående högsta kvalitet i design, materialval och funktion.

www.foxdesign.se