Pressinformation 00-03-15 / K. Lindahl
Orrefors Stockholm New York

Per B Sundberg och Ingegerd Råman:
Nyskapande Orrefors-formgivare
visar glas i New York

Den 9-12 maj deltar Orrefors med formgivarna Per B Sundberg och Ingegerd Råman i evenemanget Stockholm New York. Per B Sundberg visar nya konstglaspjäser utförda i Fabula-teknik, en teknik som han själv har utvecklat. För Ingegerd Råmans del blir det världspremiär av hennes första kollektion för Orrefors. Inte mindre än fem olika produktfamiljer premiärvisas; vaser med vertikala slipade ränder, karaff och glas för damdricka, set med fyra skålar och liten karaff i blästrat och klarglas, cylinderformade vaser och skålar med blästrat mönster samt en ljusstake.

"Vi vill visa upp den nyskapande, designorienterade sidan av Orrefors, säger varumärkeschef Jens Nielsen. Per B Sundberg och Ingegerd Råman är bra representanter för det moderna Orrefors och dessutom två ytterligheter inom varumärket. Det skapas en spännande dynamik mellan deras glas som är intressant.

Stockholm New York är en bra premiärplats för Ingegerd Råman. I Sverige är hon redan en stark profil det här blir ett avstamp för en internationell lansering av vår nya formgivare, fortsätter Jens Nielsen. Per B Sundberg är en kraftfull förnyare av det svenska konstglaset och det visar vi gärna för en internationell publik.

Det är viktigt att visa bredden inom varumärket. I USA anses Orrefors modernt, men det saknas de mer designorienterade produkter som kännetecknar Orrefors i Sverige under senare tid. Att visa glas från två så skilda formvärldar som Ingegerds och Pers ger ett bra komplement till den mer klassiska sidan av Orrefors."

I utställningen kommer även att finnas ett urval av Orrefors ordinarie produkter, t ex Lena Bergströms Puck-ljuslykta och Anne Nilssons vas Trumpet. Brasserie Sturehof och restaurang Aquavit kommer att använda servisglas från Orrefors vid de luncher och cocktails för speciellt inbjudna som hålls under veckan.

För ytterligare information, kontakta:

Karin Lindahl, tel 0481-34138 / 070-5433210,
e-post karin.lindahl@orrefors.se

Information om företaget finns även på www.orrefors.se