– Samarbete med näringslivet ingår i våra ljusutbildningar på Konstfack. Philips är ett naturligt val och att eleverna bjuds in till Philips utställning på Designgalleriet ser jag som ett värdefullt tillfälle för våra studenter att redovisa sina idéer kring ljus och ljusgestaltning, säger Anders Winell, Lektor i ljusdesign på Konstfack.Kursmomentet ljus har genomförts av 14 studenter under ledning av Anders Winell, lektor vid Konstfack, Morgan Rudberg, lektor vid Beckmans och gästföreläsare Svante Pettersson, Lighting Advisor på Philips. Ljusutställningen ger besökaren tillfälle till upplevelser och känslor. I de olika verken visas formgivning med inspiration från nattljus, gatumiljöer, terapeutiska inslag, hav, musikstycken, skuggor och mycket mer.

– Att gästföreläsa i ljus på Beckmans och Konstfack känns hedrande och inspirerande. Att dessutom arrangera en utställning tillsammans med studenterna tycker jag är helt fantastiskt. Kombinationen av vår erfarenhet och deras tankar och visioner är ett dynamiskt spelfält. Ljus är ju så mycket mer än belysning, det handlar om hälsa, välbefinnande och upplevelser. Jag hoppas redan att vi får tillfälle att göra detta fler gånger i framtiden, säger Svante Pettersson, Lighting Advisor på Philips.

Design är ett av Philips huvudområden och som världsledande inom Ljus med erfarenhet sedan 1891, är samarbete med ledande högskolor och universitet ett återkommande inslag. Philips har 7 forskningslabb för design i Europa, USA och Asien.

Utställningen pågår 3 – 12 september och visar ljusalster av kreativa studenter med betoning på välbefinnande och upplevelser. Utställningen visas på Designgalleriet, Odengatan 21 i Stockholm.

För ytterligare information, kontakta
Stefan Nilsson, 070-245 14 41, stefan.nilsson@trendgruppen.se
Karin Sköldberg, 070-645 35 75, karin.skoldberg@trendgruppen.se

Öppettider: Tis-fre 11-18. Lör 11-15