Fem nya inredare till Alcro Designers 2003
Alcro Designers har fått ett nytt team av duktiga inredare. Inför kollektionen 2003 kommer Alcro att samarbeta med Alfredo Häberli, Peter Hallén, Eva Lilja Löwenhielm, Mikael Beckman och Jonas Lindvall.

Eva Lilja Löwenhielm, Mikael Beckman, Alfredo Häberli, Peter Hallén och Jonas Lindvall

  - I år har vi samlat ett riktigt drömteam med inredare från olika discipliner. Tillsammans tror vi att de kommer att skapa något verkligt unikt - en kulörkollektion och ett antal inspirationsmiljöer från vilka man kan hämta idéer till sina egna hem, säger Anne Thunman, Alcro Färg.
Arbetet med att välja ut de tio kulörerna till Alcro Designers 2003 har redan startat. Nyligen samlades inredarna för ett första arbetsmöte. Under en hel dag pågick processen av att rösta och diskutera fram de tio kulörerna, som kommer att prägla svensk inredning under 2003. Under våren målas, inreds och fotograferas ett antal inspirationsmiljöer och resultatet av arbetet lanseras i september 2002. Färgerna kommer att kunna köpas i butik från oktober i år.

Alfredo Häberli
är född i Buenos Aires, Argentina, och flyttade till Schweiz vid 13 års ålder. Han har en examen i industriell design vid Höhere Schule für Gestaltung i Zürich och arbetade för Siemens i New York innan han satte upp sin egen studio i Schweiz. På senare tid har Alfredo utvecklat produkter för bland andra Iittala, Rörstrand, Asplund och Offecct och undervisar även på Schule für Gestaltung i Zürich och på Domus Academy i Milano.

Peter Hallén

är en arkitekt som för många är mest känd för design av restauranger. Han har inrett nattklubben M2 i Luleå och restauranger som East och En halvtrappa plus gård i Stockholm. Vidare har han formgivit en glasserie för Älghults Glasbruk och möbler i laminerat papper för IKEA. Peter ingår i den internationella designgruppen Bigsnake tillsammans med James Irvine, Marc Newson, Jasper Morrison och Stefano Giovannoni.

Eva Lilja Löwenhielm
bor och arbetar i Stockholm. Efter examen från Beckmans 1996 har hon arbetat med butiksinredningar för bland andra Don Donna. Eva har även inrett rum på Hotell Birger Jarl i Stockholm och designat möbler till IKEAs PS-serie. Hon har belönats med en rad stipendier, bland andra Elle Interior Scholarship, Utmärkt Svensk Form samt ett stipendium från IKEA.

Mikael Beckman
gick ut Beckmans 1989 och har sedan dess arbetat som stylist i kommersiella uppdrag. Många av dem är långvariga och hans medverkan garanterar projektets stilmässiga helhet. Mikael är tidningen Wallpapers skandinaviska trendrapportör. Bland hans kunder finns franska Hermès, Tattinger, IKEA USA och Elle Interiör.

Jonas Lindvall
har studerat inredningsarkitektur vid HDK i Göteborg och varit elev vid Royal College of Art i London och Konstakademiens Arkitektskola i Köpenhamn. Sedan 1993 driver han sin egen arkitektfirma, Vertigo arkitektur & design i Malmö. Uppdragen har varierat från butiks-, restaurang- och hotellinredningar till privatvillor och kontorshus. Jonas har också formgivit möbler för bland andra David Design, Scandiform och Kockums.