MIA E GÖRANSSON
5.6.2010–19.9.2010

Mia E Göransson är en av landets mest uppskattade konsthantverkare. Hennes formspråk är starkt karaktäristisk, samtidigt som hon i en ständig strävan att ge sig ut på oprövad mark tar materialet och formen till nya nivåer. Mia E Göranssons separatutställning på Gustavsbergs Konsthall är en vidareutveckling av en serie utställningar under namnet "Ny natur". Denna gång glider skildringen av naturen över i abstraktioner, organiska former som går helt egna vägar. Benporslinet utgör en bokstavlig bas, en trygg behållare ur vilken det oförutsedda väller fram.
I samband med utställningens öppnande är det också release av boken Mia E Göransson med texter av Petter Eklund. Boken innehåller såväl historiska tillbakablickar som nytaget foto av Helena Björck.


Mia E Göransson, "Natur i och för sig I", 2010, foto Helena Björck


Mia E Göransson, "Ny natur - som två", 2010, foto Helena BjörckSari Liimatta, "Washed", 2009, foto Sari Liimatta

PAROUSIA
Figurinens nya kropp
5.6.2010–19.9.2010
Sari Liimatta
Byggstudio

Med PAROUSIA - Figurinens nya kropp presenteras den finska smyckekonstnären Sari Liimatta och den grafiska formgivarduon Byggstudio. Sari Liimatta har uppmärksammats internationellt för sitt starka och unika formspråk och hon gör härmed sin svenska debut. Hennes smyckeskulpturer har föregångare inom juvelerarkonsten, som t.ex. Fabergé, men i Liimatta's arbeten blandas äkta material med det oäkta och vardagliga. Med sina djurskulpturer skapar hon berättelser - fabler som trots sin mänskliga karaktär aldrig släpper djurets perspektiv ur sikte.
Den svensk-norska duon Byggstudio, Hanna Nilsson och Sofia Østerhus, är inbjudna att med två- och tredimensionella medel visuellt kommentera såväl Sari Liimattas konst som det övergripande temat - figurinens nya kropp. Byggstudio har valt att arbeta med utställningsformen och presentationen av Sari Liimattas skulpturer. Med PAROUSIA tar utställningens curator, Päivi Ernkvist, projektet figurindialogen vidare och in i ett nytt sammanhang.

 Öppet:
maj- augusti
måndag – fredag kl 10-17
lördag – söndag kl 11-16
september – april
tisdag – söndag kl 11-16
måndagar stängt

Fri entré

Tel +46 (0)8 – 570 132 99
www.gustavsbergskonsthall.se