Pressmeddelande från Karl Andersson & Söner, Huskvarna
Stockholm Furniture Fair 9-13 februari 2005

Klassiker möter nyheter i monter C14:30
hos Karl Andersson & SönerFör 50 år sedan blev den danske arkitekten Børge Mogensen kontaktad av Karl Andersson & Söner med frågan om det fanns möjlighet och intresse för ett samarbete. Svaret från Mogensen var att ”intresse finns men innan jag ger mitt definitiva besked vill jag först inspektera fabriken och produktionsprocessen”. Resultatet blev ett mångårigt samarbete och grunden lades till den utveckling som Karl Andersson & Söner står för idag.
För att uppmärksamma samarbetet och att vi idag fortfarande, 50 år senare, tillverkar möbeln ”Øresund” tar vi fram en numrerad upplaga av 50 exemplar i originalversion furu och teak.

I monter C14:30 där klassiker möter nyheter i olika miljöer visar vi det nya soffbordet ”København” ritat av danskarna Michael Poulsen och Hans Ploug. De är nya formgivare för Karl Andersson & Söner. Deras bord fann vi i Salone Satellite på Salone del Mobile i Milano förra året. ”Vår grundläggande tanke har varit att skapa ett vackert och skulpturellt bord efter knock-down principen”, säger Michael Poulsen och Hans Ploug som driver företaget Nonproduction tillsammans sedan 2001.

Succé-tidningshyllan ”Front” är utvecklad till kombination av broschyrställ med anslagstavla, whiteboard och spegel ritat av Skala Design Lasse Pettersson, Lennart Notman. Sist av nyheterna är ett bord med träben ritat av Ulla Christiansson.

Välkomna till monter C14:30 under Stockholm Furniture Fair 9-13 februari 2005
där klassiker möter nyheter och showroom Studio B3 (Barnhusgatan 3, Stockholm med pressvisning tisdagen den 8 februari kl. 14)Kort om Karl Andersson & Söner…
Karl Andersson & Söner har tillverkat möbler sedan 1898. I vårt sortiment finner Du möbler som passar lika förträffligt i det offentliga rummet som i hemmet. Här finns möbelserier som redan tillverkats i decennier, sida vid sida med helt nya möbler med ett varierat formspråk. Gemensamt för dem alla är att de med största sannolikhet också kommer att vara morgondagens klassiker.
I vårt samarbete med formgivare är den uttalade ambition att utveckla högklassiga möbler för skiftande miljöer. Möbler med en stark identitet och egen karaktär som står över flyktiga trender.

För ytterligare information kontakta
Sara Wadskog tel. 036-132530, fax 036-143001

E-mail: sara.wadskog@karl-andersson.se
www.karl-andersson.se