Zero

Björn Dahlström bjuder på funktion
och ergonomi med nya FUNKTIO

Hackmans nya stekpanna FUNKTIO är som namnet antyder – funktionell. Pannorna är lätta i handen, blir snabbt heta och leder värmen jämnt. FUNKTIO har dessutom behandlats med en ny keramisk beläggning för bästa effekt och kan användas på alla slags spisar. FUNKTIO har en okonstlad och ren design, med tonvikt på bra ergonomi och perfekta stekegenskaper. Etablerade Björn Dahlström
har designat FUNKTIO för Hackman.

Högklassigt utseende
Samarbetet mellan Iittala Group och Björn Dahlström inleddes redan för 10 år sedan med kok- och stekkärlsserien Tools. Serien är internationellt prisbelönt och populariteten växer hela tiden. Hösten 2008 fortsätter samarbetet, denna gång genom Hackman som gav ett specifikt uppdrag till Björn Dahlström; en ny stekpanna med perfekta stekegenskaper och ett stilrent utseende. Det resulterade i nya FUNKTIO som väcker positiv uppmärksamhet genom sitt moderna utseende. – Både pannans stomme och handtag bildar en visuellt enhetlig och elegant linje. Min målsättning var att göra FUNKTIO till ett vardagligt bruksföremål med ett hållbart och högklassigt utseende, berättar formgivaren Björn Dahlström.

Kvalitet i material och formgivning
Stekkärlens stomme är tillverkad i gjutaluminium, den är lätt och belagd på bägge sidor vilket i sin tur leder värmen jämnt och effektivt. Tack vare den unika Ceratec-beläggningen har FUNKTIO-pannornas yta nonstickegenskaper och tål även hårt bruk som flambering, matlagningsredskap i metall och maskintvätt. Pannornas botten är också belagd med ett svart keramiskt beläggningsmaterial och med hjälp av den svarta färgen är pannans botten energieffektiv och värms upp snabbare än en skinande stålbotten. Den enhetliga beläggningen gör pannan lätt att rengöra. Björn Dahlström har varit inspirerad av produktutvecklingen med FUNKTIO och anser att slutresultatet är mycket lyckat.
– Min målsättning när jag formgav FUNKTIO-pannorna var att kombinera bra ergonomiska egenskaper med en lättanvänd form för att få en funktionell helhet. Och som namnet antyder har utgångspunkten för hela FUNKTIO-projektet varit att åstadkomma goda resultat i köket, på ett elegant sätt, berättar Björn Dahlström.