Fokus på Focus
– GENSE utökar den populära
besticksserien Focus de LuxeSalladsbestick, 499:-

Förra året relanserades 50-tals besticket Focus de Luxe med stor framgång. Nu utökar bestickstillverkaren GENSE serien med tre nya delar, alla designade av Folke Arström på 1950-talet. Snart finns även kaffeskedar, dessertskedar, serveringsdelar samt salladsbestick i butik.Focus de Luxe blev ett historiskt succébestick dels tack vare sin funktionella design och sin enkla men stilsäkra skönhet. Bestickserien finns representerad på museum världen över och New York Times utnämnde den till ”ett av de 100 bäst designade föremålen i modern tid”.

Serveringsset 3 delar (serveringsgaffel, serveringssked samt såssked), 599:-


Bestickserien slog också igenom för att dess material var så tåligt. Detta rostfria bestick tålde repor och stod emot hushållets alla syror och rengöringsmedel. Denna tålighet gäller för Focus de Luxe än idag. Det rostfria materialet är repfritt och nästintill oförstörbart och de svarta skaften som ursprungligen var av nylon är idag gjorda i hård POM-plast (acetalplast). Att till exempel diska besticket i diskmaskin eller utsätta det för hög värme är därmed inga problem.


4 st kaffeskedar, 449:-, 4 st dessertskedar, 549:-

Formen känns lika rätt och stilsäker idag som den gjorde för 50 år sedan. Alla delarna i den nyproducerade upplagan är märkta ”edition 2006” för att inte förväxlas med originalen från 1950-talet.

De nya delarna finns i välsorterade glas- och porslinsbutiker i november 2007.
4 st kaffeskedar, 449:-, 4 st dessertskedar, 549:-, serveringsset 3 delar (serveringsgaffel, serveringssked samt såssked), 599:-, salladsbestick, 499:-.Formgivaren Folke Arström var konstnärlig ledare för Gense under många år och har förutom Focus de Luxe flertalet andra succébestick i rostfritt stål bakom sig. T.ex. besticksmodellerna Thebe och Facette som även dessa belönats med internationella medaljer.

 

Focus de Luxe hela serie finns till försäljning
via scandinaviandesign.com fr.o.m. november 2007

Kontakta oss för mer information
Ilona Hollsten +46 (0)40 92 92 00