Pressmeddelande 990420

Olle Eksell - legendarisk designer
30 april ­ 6 juni 1999

Aldrig tidigare har intresset för god design varit så stort som idag, därför är det inspirerande att en större krets, speciellt de unga, nu får en möjlighet att låta sig förundras och njuta av en av vår tids främsta designer, Olle Eksell.

Olle Eksell, har mer än 60 års erfarenhet som reklamtecknare, journalist och grafisk formgivare. Han är visionären och designern som redan på 60-talet talar om att form, design och ekonomi hänger ihop. Hans budskap är idag aktuellare än någonsin.

Efter ett par års förberedelser har Reklam & Designhistoriska Föreningen, i samarbete med Form/Design Center, det stora nöjet att presentera ett större collage ur Olle Eksells digra produktion.

Materialet sträcker sig från grafisk design (Mazetti, Nessims m fl) till bokomslag, illustrationer, skulpturer och textil.
Parallellt med utställningen produceras ett bokverk, XL, som i fyra volymer sammanfattar en mer än 60-årig, nationell och internationell karriär. Först ut av dessa är en nyutgåva av klassikern Design=Ekonomi från 1964. Idag är Olle Eksell 81 år, men ännu lever den ivrige agitatorn i honom.

Utställningen är Olle Eksells första separatutställning, som efter Malmö kommer att visas i Stockholm och eventuellt i Göteborg.