Foto: Johan Kalén

DESIGN S
13 oktober – 12 november 2006


Utställningen DESIGN S visar alla nominerade bidragen till SWEDISH DESIGN AWARD 2006 och ger en genomlysning av svensk design från de senaste fem åren. Unikt för utställningen är att den berättar om den kreativa processen bakom varje enskilt projekt. Bakom den nya utmärkelsen står Svensk Form, Sveriges Reklamförbund och SVID.

11 av de totalt 31 nominerade projekten har belönats med ”S” av en namnkunnig jury under ledning av designern Björn Dahlström ”för problemlösningar med design som metod”. I ett axplock kan nämnas ”POC”, med sin produktserie för säkrare alpin utförsåkning, som används av både svenska och amerikanska skidlandslagen. Eller ”A-cam” där uppmaningen till ergonomidesigngruppen var att skapa en filmkamera till lågt pris och ny användningsområden. Den traditionella svenska glöggen serveras i ny tappning och med ökad lönsamhet genom ”Blossa Årgångsglögg”.

Produkter med anknytning till Skåne kommer från Blå Station i Åhus som nominerats för stolen Innovation C, design Fredrik Mattson. Från BRIO, som flyttat sitt huvudkontor från Osby till Malmö, för leksakskonceptet My First, design Camilla Lundsten och från Malmöbaserade industridesignkontoret Epsilon som nominerats för nyskapande hjälpmedelsutveckling för diabetiker. Varje bidrag har sin egen framgångshistoria och helheten blir en inspirerande
utställning som visar den kvalitet och kreativitet som präglar svensk design idag.

Utställningsgestaltningen är skapad av den internationellt välkända duon Kram/Weisshar. Cathrine von Hauswolff har samordnat produktionen i samarbete med Svensk Form. Annika Kvint har författat katalogtexterna och Blidholm Vagnemark Design har gjort den grafiska formen. Utställningen görs i två exemplar för turné i Svergie och internationellt. Den kommer t ex att under hösten visas i Washington i samband med invigningen av House of Sweden.

Vernissage 12 oktober klockan 17-19. Marie Loft, SVID syd, inviger 17.30.
Under utställningsperioden arrangeras tre seminarier,
se www.formdesigncenter.com

FORM/DESIGN CENTER
LILLA TORG, BOX 4309, 203 14 MALMÖ
TELEFON 040664 51 50, TELEFAX 040-97 00 53