Foto: Johan Kalén

PÅ SCEN MATS THESELIUS
15 juni – 13 augusti 2006

Den ytterst mångsidige designern och konstnären Mats Theselius har nyligen fyllt 50 och hedras med en retrokavalkad på Form/Design Center som visar delar av hans produktion för Källemo. Mats Theselius har erhållit flera prestigefyllda urmärkelser bl a Bruno Mathsson priset och Torsten och Wanja Södrebergs pris.
Startskottet för Mats Theselius till en ny idé är inte det traditionella, att göra något som skall produceras eller säljas. Han har en annan avsikt när han startar. En resa till USA blir stolen Sheriff med ”sporrar” och läder. En resa till Indien, där han ser en gammal spännande motorcykel, måste genast bli till något när han
kommer hem.
Om tillkomsten av det gula National Geographic-skåpet säger han:
”Jag låg på sängen och försökte sluta röka och började samla National Geographic, jag förflyttade mig till andra världar, jag var i urskogar och på månen, jag besökte hantverkare i olika kulturer. Det blev en mani, till slut köpte jag nummer jag redan hade. Tidskrifterna blev så betydelsefulla att tanken på att göra ett speciellt skåp föddes.”

Mer om Mats Theselius


CAMPING
En värld för sig?
15 juni – 27 augusti 2006
Camping är en av våra största folkrörelser med cirka en miljon entusiastiska utövare i alla åldrar och samhällsskikt. 2004 registrerades över 14 miljoner övernattningar på de svenska camping-platserna!
För många är det emellertid en helt okänd värld. Man ställer sig frågan hur det kan komma sig att folk frivilligt tränger ihop sig på 12 kvadratmeter. Fördomar om flintastekar och träningsoveraller är inte ovanliga. Den begränsade ytan ställer krav på funktionell utrustning och utbudet av specialprodukter är
stort. I utställningen visas ett urval som är specialdesignat för camping- och friluftsliv. Men också ting som kan användas i hemmet under de delar året som man inte campar.
Jodå, det finns så klart en minigolfbana i utställningen!


DJURISKT
15 juni – 27 augusti
Djur som inspiration är idag en tydlig trend inom design, mode och bildkonst. På våning 3 visas gorillamattor, kattfiltar, ekorrtallrikar, flugdukar, krokodilstolar, mesholkar, speldosefåglar, glaskaniner, björnkoppar, djurtapeter och mycket annat.


Vernissage samma kväll klockan 17-19 i närvaro av bl a Mats Theselius,
Erik Lundh, vd Källemo och Leif Eriksson, författare till boken ”Camping
Vem, hur och varför”.