Calatrava XX/XXI
Santiago Calatravas arkitektur
6 juli—16 sept 2001

Foto - Urszula Striner

Under sommaren 2001 kommer Form/Design Center i Malmö att visa utställningen, Calatrava XX/XXI, om den för Malmö nu så aktuelle spanske arkitekten Santiago Calatrava.

Det är för oss och för vår samarbetspartner Föreningen Arkitekturens Hus en mycket angelägen utställning på flera sätt. Det är Arkitekturåret i år och den europeiska bomässan BO01 äger under sommaren rum i Malmö. Santiago Calatrava är en av de mest spännande arkitekterna idag och har ritat ett av de mest uppmärksammade husen på Bo01, Turning Torso.

Utställningen Calatrava XX/XXI produceras av Calatrava Office i Spanien. Curator är Manuel Blanco, professor vid Tekniska högskolan i Madrid, och Santiago Calatravas utställningsansvarige samarbetspart sedan flera år.

Utställningen visar flera av Santiago Calatravas mest uppmärksammade projekt och presenteras i en för Form/Design Center specialritad utställnings-scenografi. Bland de projekt som kommer att visas kan nämnas Øresund Link och Turning Torso i Malmö.

Utställningen Calatrava XX/XXI är specialgjord för Form/Design Center i Malmö och är unik även i det avseendet att den endast kommer att visas här.

Det är med glädje och stolthet vi ser fram emot att kunna presentera denna aktuella och internationella arkitekturutställning för den skandinaviska publiken.

Utställningsperioden är 6 juli—16 sept 2001.