Kom med på rejse ind i fremtidens design!

Dansk Design Centers nye udstilling ”DANISH – framing the future of design” viser et radikalt bud på begrebet Danish design fra en ny generation af designere.

Hvad er dansk designs rolle i det 21. århundrede? Det diskuteres ivrigt, ikke mindst i designåret 2005, men meget få er klædt på til diskussionen.

Dansk Design Centers store satsning i forbindelse med designåret 2005 er udstillingen ”DANISH – framing the future of design”. Udstillingen viser et radikalt nyt bud på begrebet Danish design. En ny generation af danske designere spirer frem i disse år med design, der udmærker sig ved stærke æstetiske udtryk, social bevidsthed og nye udtryksformer. Produktdesign og grafisk design, moderne kommunikationsdesign og løsninger på komplekse udfordringer inden for bl a bæredygtighed. En del af designet er så nyt, at det skabes specielt til DANISH, mens andet er i produktion og allerede har en solid position på markedet.

Udstillingens fem sfærer
Design griber ind i vores liv – fra udformningen af det offentlige rum til, hvordan vi skaber og udlever vores private drømme. Fra vi løfter tandbørsten om morgenen, til vi stiller vækkeuret og går i seng. Derfor er DANISH inddelt i fem tematiske sfærer:

  • OUTERNATIONAL: I det offentlige rum er vi alle ”on display” og kommunikerer budskaber og holdninger til hinanden med f eks designercykler, mode og kropsdesign. Vi er omgivet af design: Skiltning, logoer, informationssøjler, reklamer, ja selv busbilletten og byer bliver brandet.
  • HELP ME HELP YOU: Traditionelt har rehabilitering- og medicodesign haft en tendens til at ville camouflere og anonymisere problemer, mens designere i dag arbejder med mere ekspressivt og individuelt design, f eks med kørestole til børn, der muliggør leg og action i innovativt og funky design.
  • YOU BETTER WORK: Arbejdspladsen er i stor stil blevet scenen for selvrealisering og vi kræver originale omgivelser, der stimulerer os til kreativitet og innovation. F eks med smukke møbler eller møderum, der muliggør rekreation eller idéudvikling.
  • BLAH. BLAH. BLAH.: Dansk design oplever inden for kommunikationsdesign, grafik, illustrationer, modedesign og musikvideoen sprængning af den vante formel om diskret design, der primært skal være funktionel og lødig. F eks med grafisk design i DR-programmer i den bedste sendetid eller design af musikvideoer.
  • HOME SWEET HOME: Hjemmet er vor tids bolværk mod en rasende globaliseret verden. Det masseproducerede design er blevet forsynet med individuelt præg med vægt på humor, historie og kritisk indhold. Dekoration og kunsthåndværk har fået en renæssance i hjemmet, f eks med tapetdesign og strikkebøger.

Design udtrykker det enkelte individs behov, drømme og ønsker. I samme brugerorienterede ånd bærer ”DANISH” ikke design frem på et sølvfad, men opfordrer publikum til ikke blot at se, men at tage stilling, røre og delvis prøve designet af. Dansk Design Center inviterer alle til at rejse med ind i fremtidens design!

”DANISH – framing the future of design” vises i Dansk Design Center 22. juni – 13. november 2005.
Åbningstider: Man-fre kl 10-17, onsdag kl 10-21
(gratis adgang onsdage kl 17-21),
weekend og helligdage kl 11-16.

 

 Dictatorship of the Textile
Design: Pernelle Fagerlund

Dictatorship of the Textile Design: Pernelle Fagerlund

 'Kvinde form din krop'
Design: Katrine Borup

'Kvinde form din krop' Design: Katrine Borup

 Collage. På tværs af kunst, design og dokumentarfilm. Design: Ingen Frygt

Collage. På tværs af kunst, design og dokumentarfilm. Design: Ingen Frygt

 Orchid. Et skulpturelt og æstetisk bud på en stol, der kan personliggøre kontoret samt gøre det levende og utraditionelt.

Orchid. Et skulpturelt og æstetisk bud på en stol, der kan personliggøre kontoret samt gøre det levende og utraditionelt.

 Tapetdesign. Det ellers længe bandlyste ornament fremtræder atter i fuldt flor i disse tapetrapporter. Ornamentet har genvundet sin skønhedsværdi! Design: Lene Toni Kjeld

Tapetdesign. Det ellers længe bandlyste ornament fremtræder atter i fuldt flor i disse tapetrapporter. Ornamentet har genvundet sin skønhedsværdi! Design: Lene Toni Kjeld


Danish Design Centre
H C Andersens Boulevard 27
DK-1553 Copenhagen
Denmark
Phone +45 33 69 33 69
Fax +45 33 69 33 00