Alvar Aalto designer och arkitekt
6 februari — 17 februari 2008

Photo: Jouko  Lehtola

Arkitekturmuseet och Artek presenterar en utställning vilken bygger på lekfullhet och hållbarhet. Utställningen, “Don´t forget to play”, firar att Alvar Aalto skulle ha fyllt 110 år och dessutom taburettens 75 års dag.
Utställningen är en interaktiv och levande installation skapad av den finländska arkitekten Ilkka Suppanen. Utställningen visar Alvar Aaltos inspiration: barnens kreativitet och möblernas hållbarhet i både stil och produktion.

Photo: Jouko  Lehtola

Utställningen, ”Don´t forget to play”, är en pågående konstnärlig process där små och stora barn kan mötas. De kommer att spela en mycket viktig roll under utställningens utveckling. Aalto stolar och taburetter kommer att bemålas under tiden utställningen byggs och öppnas. Taburetten som skapades av Alvar Aalto på 1930-talet är idag en världskänd klassiker.
Stolen med dess unika L-ben är utställningens utgångspunkt. För att fira taburettens 75-års dag lanserar Artek en ny kollektion i de primära färgerna rött, gult och blått. Färgerna skall symbolisera en ny kreativ era.

 

 


Arkitekturmuseet, The Swedish Museum of Architecture
Skeppsholmen, Stockholm