Vårutställning 2016 – Form/Design Center@Malmö Live

Vårutställning 2016 – Form/Design Center@Malmö Live

VÅRUTSTÄLLNING 2016 @ MALMÖ LIVE
26.05.16 – 05.06.16

Arkitektskolan, Lunds universitet
Industridesignskolan, Lunds Universitet
Arkitektur, visualisering och kommunikation, Malmö högskola
Grafisk design, Malmö högskola
Produktdesign, Malmö högskola
Visuell kommunikation, Malmö högskola


Vernissage 25 maj kl 18.00 – 21.00

Jesper Larsson, VD och koncerthuschef inviger utställningen 18.20
Under kvällen bjuds på musik av stråkkvartett från MSO.
Adress; Malmö Live, Dag Hammarskjölds torg 4

Design och arkitektur intar Malmö Live!

Under 11 dagar visar regionens design- och arkitekturutbildningar upp kandidat- och master studenternas examensprojekt. I direkt anslutning till konsertlokalen Kuben kommer besökarna att få ta del av en mängd redogörande och framåtblickande projekt. Utställningen koordineras liksom tidigare år av Form/Design Center.

Det finns många intressanta projekt att ta del av. Bland annat kan nämnas illustrationer tänkta att användas som diskussionsunderlag i förskola och skola, för att få barn att fundera kring hur de gemensamt kan lösa konflikter i sin vardag. För rymdresenärer på väg till mars finns en personlig enhet som simulerar välbekanta ljud och ljus från jorden – detta för att minska risken för psykisk ohälsa hos dem som är borta länge. I utställningen finns också ett projekt som undersöker hur minimalistisk en stol kan vara innan den slutar att vara en stol.

I ett annat projekt undersöks om och hur outnyttjade ytor som tak i stadsmiljö, i detta projekt P-huset Petri i centrala Malmö, kan göras tillgängliga för allmänheten. Malmötemat fortsätter i produkter med mönster inspirerade av Malmö för Malmöbor och andra Malmöälskare. I den första kollektionen kommer inspirationen från Västra hamnen. Vidare vet vi att havsnivåerna i Malmö kommer att stiga med tiden, hur kan vattnet ses som en positiv faktor vid utvecklingen av den urbana miljön?

Om den gemensamma utställningen säger Sabina Jallow, universitetsadjunkt vid institutionen för urbana studier; “I år ställer studenterna från Skånes designutbildningar ut på Malmö Live. Årets examensarbeten är en rolig blandning av idéer för såväl små ting som stora landskap.Studenterna lyfter fram hur design kan göra skillnad i vardagslivet och hur designval kan bidra till att bygga ett hållbart samhälle. Hur vår miljö är byggd är av stor betydelse för hur livet i staden kan bli, därför är beslut som rör gestaltning också politiska och berör alla. Det är första gången som kandidatprogrammet Arkitektur, visualisering & kommunikation är med bland Skånes designutbildningar. Det tycker vi är jätteroligt!”

UTSTÄLLNINGENS ÖPPETTIDER
26.05.16 – 04.06.16 kl 10-18
05.06.16 kl 10-14

fdc-neg

Välkomna till Form/Design Center@Malmö Live
Dag Hammarskjölds torg 4
www.formdesigncenter.com