Ulla Gustafsson ställer ut på Blås&Knåda 15/9–3/10 2012

Ulla Gustafsson, Storsjöhyttan ställer ut på blås&knåda i Stockholm med separatutställningen ”Mein Schatz”.

” Inför denna utställning har jag släppt kravet på tekniskt briljerande för att istället fokusera på den inneboende känslan i det färdiga objektet. Det är ungefär som att skulptera/bygga i kallt glas med specifika detaljer, alla tillverkade av mig själv. Det har kännts viktigt, att jag gjort allt själv, in i minsta detalj, handgjorda delar som jag skapat specifikt för ändamålet. Resultatet blir unikt och omöjligt att upprepa.
Jag bygger skulpturer, alla med en egen ton av lika delar svärta som det vackert sköra. Några går att bruka, medan andra fyller en än viktigare funktion; att väcka fantasin, drömmen, känslan! Naturen är ett återkommande element, kärleken, gränsöverskridande tillhörighet, förgänglighetens självklart brutala bana, det som ätits och dom som åt.
Människan är en bifigur, djuren har tagit plats.

Ett mjukt dunkel, en blekgul sol, en skog djupare än alla sjöar där tårarna är långtifrån allt. Mein Shatz är vännen som berör, det som vissnar och dör men ändå alltid finns kvar. I jorden, på huden, i blodet. Luften bär alla spår som lämnades igår och skuggan är svart, så och min skatt.”

 

 HORNSGATAN 26A
118 20 STOCKHOLM
TEL. 08-642 77 67
FAX. 08-640 98 50
ÖPPETTIDER: TIS-FRE 11-18
LÖRDAG 11-16  SÖNDAG 12-16