Sydform miniatyr, 19/2–27/3 2016

Sydform miniatyr 19/2–27/3 2016

Möbeldesigntävling för formgivare verksamma i Skåne, Själland och Blekinge.
19.02.16 – 27.03.16

Sydform visades första gången 2002. Utställningen startades för att visa upp den regionala formgivningen och ge nya formgivare en möjlighet att ställa ut professionellt.

Sydform delar varje år ut ett stipendium på 10 000 SEK. Utställningen är jurybedömd och vänder sig till formgivare verksamma i Skåne och på Själland.

Sydform är tänkt som en länk mellan formgivare och möbelindustri. Genom åren har ett flertal av de deltagande fått möbler i serieproduktion.

För att ge fler möjlighet att söka och för att göra utställningen mer hållbar visas i år möblerna som modeller i skala 1:5. Det går åt mindre material, modellerna kan produceras utan en verkstad och utställningen kan förflyttas mellan utställningsplatserna i en mindre låda.

Arrangeras av Konst/Design i Örestad

JURY
Abelardo Gonzales, arkitekt, professor LTH
Jonas Nordgren, formgivare
Richard Wendt, projektledare

Form/Design Center är en dynamisk och välbesökt mötesplats för form, design och arkitektur. Här hittar du mycket av det bästa och senaste inom svensk design. Årligen visas ett tjugotal utställningar om industridesign, konsthantverk, möbel- och textildesign, arkitektur och stadsutveckling, mode, grafisk formgivning och illustration. Form/Design Center arrangerar även föreläsningar och debatter och är en arena för möten och utbyten mellan formgivare, allmänhet, forskning och näringsliv.

 

 

fdc-neg

Lilla Torg 9, Malmö
Tel. +46 40-664 51 50
www.formdesigncenter.com