Sydform 13 – Nu och då, Dunkers 26 oktober–12 januari

Sydform 13 – Nu och då Dunkers 26 oktober–12 januari

Sydform 13 – Nu och då

Sydform är en jurybedömd årligt förekommande designtävling riktad till innovativa möbelformgivare verksamma i Skåne, Blekinge och Själland som ännu inte är marknadsetablerade eller har sin design i serieproduktion.

sydform

26 oktober–12 januari

Vernissage 25 oktober 18:00–20:00

Verksamheten har som grundintention att vara en möjliggörande arena för utvecklande av konceptuella visioner och experimentell design med stor möjlighet att tänja traditionellt etablerade gränser.

Sydform avser också att verka som en länk mellan formgivare, möbelindustri, utbildningscentra och konsumenter i regionen och därigenom främja utvecklingen av ett internationellt forum för formgivare.

I år, 2013,  är det 10 år sedan Sydform som koncept initierades och det uppmärksammar utställningen genom att årets antagna formgivare har utökats med tio stipendiater från de gångna tio åren.

Utställningen på Dunkers kulturhus avser även att, som en pendang till utställningen SYDFORM 13 – Nu och då, visa industridesignern Johan Berhins möbelserie Green Furniture Sweden. Seriens första möbel, stolen ”One C”, premiärvisades på Sydform 2006 och har vuxit till en serie stolar och bänkar som nu sprids i offentliga inomhusmiljöer i världen. Green Furniture Sweden står för hållbara designvärden som Cradle-to-Cradle (återvinning och återbruk) och  Lowtox Living (giftfri inomhusmiljö) vilket illustreras av utställningen.

Deltagande formgivare:

SYDFORM 13: Nicolas Aggaard, Kåre Frandsen, Ola Giertz, Carina Ellegard Jacobsen, Maja Linse, Dorothee Mainka, Mattias Nordberg, Martina Norrby, Marcus Svedlund, Carl-Ludvig Svensson, Camilla Wedelboe Monsrud och Emelie Peterson.

10 stipendiater: Ellinor Eriksson, Sofie Hedin, Mathias Hejgaard Wiik, Felicia Lans, Josef Lindh, Jonas Lundby Jensen, Antonio Scaffidi, Clara Sjödin, Nikolaj Steenfatt, Kira Winther

dunkers