Oslo Design Fair, Fortid – fremtid

Oslo Design Fair, Fortid – fremtid

Fortid – fremtid

– Vi mennesker lever i spenningsfeltet mellom fortid og fremtid. Arkitekter bygger moderne strukturer inspirert av historisk byggekunst, gamle designmøbler relanseres, og designere kombinerer 3D-printing med gamle håndverksteknikker. I løpet av høstens messe ønsker vi å se nærmere på disse møtene mellom fortid og fremtid og hva de betyr for design- og interiørbransjen, sier Grete Sivertsen, kreativ direktør for Oslo Design Fair.

Det skjer mye interessant når designere, arkitekter og kunsthåndverkere tyr til fortiden for å skape noe for fremtiden. Det norske bidraget til årets møbelmesse i Milano er et godt eksempel på dette, hvor blant annet Runa Klock og Hallgeir Homstvedt designet splitter nye puter basert på arkivfarger og gjenbruksmaterialer fra Gudbrandsdalens Uldvarefabrik. Oslo Design Fair er stolte av å kunne vise disse og resten av de fantastiske objektene som utgjør den kritikerroste ustillingen Everything is Connected for første gang i Norge.

Utstillingen Everything is Connected ble vist under møbelmessen i Milano i april og kommer til Lillestrøm i august. Foto Lasse Fløde

Stylistene Kirsten Visdal og Per Olav Sølvberg står bak høstmessens inspirerende tendensutstilling, hvor de tolker Fortid – fremtid gjennom interiør. Messetemaet er svært aktuelt i møte med gjeldende design- og interiørtendenser, hvor 90-tallets okergult og 70-tallets bruntoner er tilbake for fullt. Kombinert med støvete pasteller og sofistikerte ton-i-ton uttrykk blir helheten fresh og moderne. Tradisjonelt treverk holder stand, mens nye materialer som jesmonite utvider spennet for form og sanselighet. Harde metaller børstes og behandles for et mykere uttrykk, tekstiler og planter er viktige stemningsskapere, mens geometriske mønster mikses med organiske.

Spennende former gir et rom karakter – som her, hvor Achille & Pier Giacomo Castiglionis lampeklassiker Taccia fra 1962 gir soverommet en deilig, tidløs atmosfære.

Fyldige krydderfarger med assosiasjoner til 70-tallet får en tidsriktig oppdatering i møte med blanke flater, børstede metaller og lunt treverk i stilsikre former.

I sentrum står et ønske om en personlig, trygg og spennende fremtid, forankret i det beste fra fortiden. Vi gleder oss til å utforske messetemaet sammen med dere, og ønsker velkommen til inspirerende messedager 30. august–2. september 2017!

Tekst Linn Carin Dirdal  Styling Kirsten Visdal  Foto Margaret M. de Lange