On stage Mats Theselius 15/6-13/8 2006 @ Form/Design Center

PÅ SCEN MATS THESELIUS
15 juni – 13 augusti 2006

Den ytterst mångsidige designern och konstnären Mats Theselius har nyligen fyllt 50 och hedras med en retrokavalkad på Form/Design Center som visar delar av hans produktion för Källemo. Mats Theselius har erhållit flera prestigefyllda urmärkelser bl a Bruno Mathsson priset och Torsten och Wanja Södrebergs pris.

Startskottet för Mats Theselius till en ny idé är inte det traditionella, att göra något som skall produceras eller säljas. Han har en annan avsikt när han startar. En resa till USA blir stolen Sheriff med ”sporrar” och läder. En resa till Indien, där han ser en gammal spännande motorcykel, måste genast bli till något när han kommer hem.

Om tillkomsten av det gula National Geographic-skåpet säger han:
”Jag låg på sängen och försökte sluta röka och började samla National Geographic, jag förflyttade mig till andra världar, jag var i urskogar och på månen, jag besökte hantverkare i olika kulturer. Det blev en mani, till slut köpte jag nummer jag redan hade. Tidskrifterna blev så betydelsefulla att tanken på att göra ett speciellt skåp föddes.”