Nolastol finalist i designtävlingen Sustainable Chairs

Solliden stol, design Björn Dahlström

Solliden stol, producerad av Nola i design av Björn Dahlström, är nominerad i den nordiska designtävlingen Sustainable Chairs, som en av tio svenska finalister. 

Tävlingen har varit öppen för de fem nordiska länderna. De vinnande bidragen från Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island kommer i december att presenteras i den nordiska paviljongen på FN:s klimatmöte COP24 i Katowice, Polen.

Bakom tävlingen Sustainable Chairs står Svensk Form, DOGA (Design og arkitektur i Norge), DDC (Dansk Design Center), Iceland Design Center och industrikonstförbundet Ornamo i Finland.

De svenska finalisterna i Sustainable Chairs visar upp en “formsäker design och hållbart tänkande som en av de självklara utgångspunkterna i den kreativa processen”, enligt Mats Widbom, vd för Svensk Form. Den svenska juryn består av Bo Madestrand, Emma Olbers och Lars Bülow.

Nolas Solliden stol är stilren och lågmäld i sin design och samtidigt underhållsfri, funktionell och tålig med lång livslängd, tänkt att fungera utomhus. Ergonomin är i fokus och stolen är såväl stapelbar som fastsättningsbar och kopplingsbar. Stolen är effektiv att hantera, lagra och distribuera, vilket sänker miljöpåverkan. Ytor är gjorda av ståltråd för snabb dränering, med ett enda material som gör stolen lätt att återvinna (99,8%).

Den svenska vinnaren presenteras den 25 oktober på Svensk Form på Skeppsholmen.

 

 

nola

Nola Industrier AB, Box 17701, Repslagargatan 15b, 118 93 Stockholm
T: 08-702 1960, F: 08-702 1962, headoffice@nola.se

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara