Nola i unikt projekt med historiska vingslag

Nola i unikt projekt med historiska vingslag

Nola har i ett unikt samarbete med Andersson & Jönsson landskapsarkitekter AB och Statens Fastighetsverk tagit fram samtliga sittmöbler till upprustningen av Riddarholmen. Ett projekt med historiska vingslag med anrik ek från Visingsö och Gustav III’s tid.

I samarbete med Andersson & Jönsson landskapsarkitekter AB och Statens Fastighetsverk har Nola varit med och tagit fram samtliga sittmöbler till den stora upprustningen av Riddarholmens kajer. Riddarholmen, som är en enskild holme mitt i centrala Stockholm ligger vackert beläget omgärdat av vatten.

Som projekt är Riddarholmen helt unikt med historiens vingslag. Till möblerna har nämligen anrik ek från Visingsö använts – en gång planterade av Gustav III för att användas till skeppstillverkning, och bland annat använt till såväl Vasaskeppet som Ostindiefararen och ångaren Erik Nordwall. Gustav III föddes också på Riddarholmen vilket ytterligare knyter samman nutid och dåtid.

Nolas sittmöbler för Riddarholmen är specialtillverkade för att passa in i miljön och har i många fall specialanpassats efter typografin och bergväggar, kajer och holmens unika förutsättningar. Riddarholmen sittmöbel kommer finnas i produktion i Nolas ordinarie sortiment inom kort.

 

 

nola

Nola Industrier AB, Box 17701, Repslagargatan 15b, 118 93 Stockholm
T: 08-702 1960, F: 08-702 1962, headoffice@nola.se

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara