Malmstens goes Malmö

Malmstens goes Malmö

Årets designskola 2013 ställer ut på Form/Design Center.
12/9 – 29/9 2013

Carl Malmsten Furniture Studies är välkänt, såväl nationellt som internationellt, för sin Möbelsnickeriutbildning som startade upp redan 1930. Sedan samgåendet med Linköpings universitet år 2000 har deras designprogram etablerat sig som en av Sveriges ledande utbildningar inom möbelområdet.

Utbildningen finns sedan årsskiftet med på ”Domus Top 100”, en lista över Europa’s hundra bästa design- och arkitekturskolor. Carl Malmsten Furniture Studies tilldelades i samband med årets Möbelriksdag utmärkelsen ”Årets Designskola”:

”Med genuin tradition i korsningen av design och hantverk har denna skola lyckats behålla fokus på produkter med reellt värde för sin användare. Raden av studenter som lämnat denna utbildning och nått betydande framgångar nationellt och internationellt är lång.”

Fokus ligger på möbler i trä där ledorden är hållbarhet och kvalitet. Övriga utbildningsprogram på skolan är Möbelkonservering och Möbeltapetsering. Samtliga utbildningar är professionsutbildningar vilande på såväl vetenskaplig som konstnärlig grund. Samtidigt bereds stort utrymme för den handlingsburna kunskapen under mottot: ”Learning by Doing”!

På Form/Design Center visas ett litet axplock av föremål och produkter från denna Sveriges ledande ”möbelskola”.
logga

Lilla Torg 9, Malmö
Tel. +46 40-664 51 50
www.formdesigncenter.com