Let there be Style – Light – Future

5-9 februari 2013. Stockholm Furniture & Light Fair är världens största mötesplats för skandinavisk möbel- och ljusdesign, med inredning för såväl hem som offentlig miljö.

Tre spännande och inspirerande utställningar om aktuella trender på mässan sammanställs av designern Jan Rundgren.

– Den nära framtiden bär med sig ett, om möjligt, ännu större fokus på det egna hemmet, berättar Jan. Själva antalet inköp blir i konsumentledet möjligen färre, men många satsar mer på kvalitet och lägger mer pengar och ser mer långsiktigt på artiklar till det egna hemmet. Soffan och sängen är de möbler konsumenten ser som de viktigaste inköpen till hemmet – men det händer också mycket med bokhyllorna, som inte bara fylls med böcker utan blir en extravägg med smart förvaring, fortsätter han.

Let there be Light / Let there be Future – hittar du i entrén till B hallen.

Där visas belysning under namnet ”Let there be light” samt inredning för offentlig miljö under namnet ”Let there be Future”.

– Det händer mycket inom offentlig miljö för tillfället. Möbler av den här typen, framförallt skandinaviska, är kända för sin höga kvalitet. De senaste åren har design och materialval blivit allt djärvare och vi ställer högre krav på de möbler vi möter i det offentliga rummet. Belysningsområdet känns mer inspirerande än någonsin. Jag vill sätta lamporna i sitt rätta sammanhang och visa den innovativa lekfullheten som vi kommer att hitta bland årets utställare, säger Jan Rundgren.
Let there be style – ligger vid entrén till C-hallen.

Där dominerar den skandinaviska stilen. Det blonda, naturnära nordiska lyfts av starka kontrastfärger hos både möbler och textilier. Naturmaterialen som trä, glas och sten blir stort både i inredning och i modern möbeldesign. Ett annat tema är delar av det som här kallas “Shades of grey”. Nittiotalets gråskala kommer tillbaka och kompletterar de svarta inredningarna vi sett de senaste åren. Det kommer att bli mer sofistikerat och elegant inför nästa säsong. Vi söker kontraster både i färger och i material. “Great expectations” står för det lite mer dekorerade. Här syns mycket stoppade möbler som soffor och fåtöljer med svängda ben, där mönsterbilden är både dramatiskt mönstrad eller romantiskt blommig. Vi leker med olika stilar och kombinerar dessa med modern design. Färgskalan är mer mättad och vi väljer allt mörkare toner på våra väggar och inredning

Det moderna hemmet är grönt. Vi inreder med mer gröna växter. I framtiden kommer det möbler som är skapade för växterna i det moderna hemmet. I temat “Green grass of home” visas det organiska som står för mycket av inspirationen. Vi talar gärna om sol, vind och vatten både ute och inne. Färgskalan är hämtad från naturen, milda färger i grönt, blått och brunt färgar våra hem 2013.