Leksand design by Temagruppen – Nola

Leksand by Nola is a unique outdoor seating furniture inspired by the classic wooden chair Leksand Stolen

Nola, in collaboration with Temagruppen developed a a classic sofa and generous armchair of sand cast aluminum and durable FSC certified hardwood.

sve

Leksandmöbel från Nola

Nola har i samarbete med Temagruppen tagit fram en unik sittmöbel, inspirerad av den klassiska Leksandstolen.

Leksand har en lång tradition av konst och hantverk. I helgen invigdes det nya Z-Torget i staden dit Nola, i samarbete med Tema och Leksands kommun tagit fram unika sittmöbler för utemiljö. Inspirationen har hämtats från den klassiska trästolen som tillverkades i Leksand under tidigt 1800-tal.

– Vi ville hylla hantverkstraditionen och skapa en möbel som förenar klassiskt hantverk med modern design och hög kvalitet. Utmaningen har varit att bevara formspråket och samtidigt låta vår tid sätta sin prägel, säger Emelie Arnoldsson, landskapsarkitekt på Tema.

Möbelgruppen Leksand består av en klassisk soffa och generös karmstol i sandgjuten aluminium och tåligt FSC-märkt hardwood. En samtida version av den traditionella Leksandstolen, avsedd att stå ute på gator och torg året om. Den möter kraven på tillgänglighet, skön sittkomfort och god hållbar design. Bakom projektet ligger en större förnyelsen av Leksands centrum, där Tema varit ansvarig landskapsarkitekt på uppdrag av Leksands kommun. Intentionen med gestaltningen har varit att stärka Leksands roll och bevara karaktären av småskalig stadskärna.

– Som idéskapare är vi väldigt glada och stolta att se möbeln på plats på gator och torg. Vi har haft en spännande utvecklingsprocess tillsammans med Nola och hoppas att Leksands invånare ska tycka om möbeln lika mycket som vi gör. Förhoppningsvis ser vi den på fler platser framöver, säger Emelie Arnoldsson.

Möbelserien Leksand finns i Nolas sortiment.

 

nola

Nola Industrier AB, Box 17701, Repslagargatan 15b, 118 93 Stockholm
T: 08-702 1960, F: 08-702 1962, headoffice@nola.se