Lammhults bordssystem Attach, vinner European Aluminium Award 2016

Lammhults bordssystem Attach vinner European Aluminium Award 2016

Lammhults framgångskoncept “Attach” av Troels Grum-Schwensen

Framgångarna fortsätter för Lammhults bordssystem “Attach”, formgivet av Troels Grum-Schwensen. 

“Attach” har sedan lanseringen på Stockholm Furniture Fair 2016 rönt stor framgång och blivit belönat i flera designtävlingar. Den 29 november gick European Aluminium Award i Düsseldorf av stapeln och även här stod “Attach” som vinnare, i kategorin “Design & Lifestyle”.

För en vecka sedan, 23 november, belönades “Attach” med svenska designpriset Design S. Bordsserien vann även Guld i amerikanska international Design Award (IDA) i juni i år.

“Attach” är alltså nu, mindre än 10 månader efter lansering, tredubbel design award vinnare!

European Aluminium Design Award priset har funnits sedan 1998 och har utvecklats till en internationellt erkänd kvalitetsstandard för industriell design i aluminium.

Motiveringen från juryn i European Aluminium Award lät enligt följande:

“Det här bordet imponerade på juryn inte bara genom sin design utan också genom dess produktionsmetod och materialvalet. Det uppvisar en unik användning av aluminiumprofiler och deras specifika fördelar med hjälp av ett klicksystem för att fästa de gjutna benen till profilerna. Minimalismen i bordets form, samt de väl avvägda proportionerna i linjer och ytor skapar tillsammans en estetisk njutning.”

Niklas Hedin, produktvecklare på Lammhults, har varit en mycket viktig spelare i projektet, och säger:

“Att utveckla “Attach” tillsammans med Troels har varit en spännande och utmanande resa. Jag minns särskilt dagen då första prototypen skulle monteras upp i Lammhult. Många var skeptiska, några var förväntansfulla. Bordet ställs upp och gravitationen låser konstruktionen. Vi tittar på varandra, skrattar och förstår att det vi ser är bra. Löjligt bra…

När vi utvecklar en produkt som denna är det tight samarbete som gäller. Formgivning, konstruktion, produktion – alla måste vara närvarande och delaktiga. Stor eloge till alla som bidragit med det där lilla extra och realiserat detta bordssystem. Jag och alla andra på vår PU-avdelning ser fram emot nya utmaningar tillsammans med Troels.”

OM ATTACH:

I decennier har Troels Grum-Schwensen genom sitt nytänkande utforskat och arbetat fram innovativa möbelkonstruktioner där tyngdkraften låser eller stabiliserar konstruktionen. I ett ambitiöst samarbete med Lammhults har formgivaren med ”Attach” tagit sin designfilosofi till nya höjder genom ett bordssystem som med några få enkla grundelement anpassar sig efter olika typer av rum och som erbjuder möjligheter för förändringar med tiden. Till ben och sargar i återvunnet aluminium matchas bordsskivor i nästan alla format.

Tack vare sin geniala konstruktion behöver ”Attach” ben vare sig skruvas, träs eller vridas på. Benen fästs vid sargen med ett enkelt handgrepp och benet låser sig självt med hjälp av tyngdkraften.

De vanligaste bordsformaten, såsom rektangel, kvadrat och cirkel, kan ytterligare levereras i exakt storlek efter kundens önskemål. På centimetern.

Kombinerat med ett stort utbud av skivmaterial samt färgval på bordsben erbjuder Lammhults ett massproducerat men likväl unikt bord som fritt kan anpassas till det givna rummet och miljön.
OM EUROPEAN ALUMINIUM AWARD:

http://2016.aluminium-award.eu/

Om ”Attach”: http://www.lammhults.se/products/tables-trolleys/attach

För mer information om Lammhults och bordet “Attach”, vänligen kontakta:
Ulrika Johansson Ståhl, Marknadschef, +46 708 838 775, ujs@lammhults.se
Troels Grum-Schwensen, designer, +45 40 44 44 72, studio@grumdesign.com

LAMMHULTS MÖBEL AB

Lammhults utvecklar och marknadsför moderna möbler med internationell formgivning för företag med höga krav på kvalitet och design. Vi samarbetar med några av de främsta samtida möbelformgivarna. Det vi åstadkommer tillsammans skall vara elegant, effektivt och miljöanpassat. Lammhults ingår i Lammhults Design Group.

 


lammhults-logo

Lammhults Möbel AB, Box 26, SE-360 30 Lammhult
Phone: +46 472 26 95 00, Fax +46 472 26 05 70
e-mail: info@lammhults.se

 

 

 

 

 

 

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara