Lammhults bordssserie Attach pristagare i Design S

Lammhults bordssserie Attach pristagare i Design S

Lammhults prisbelönta bordsserie ”Attach” får ytterligare uppmärksamhet och vinner pris i Design S. I Svensk Forms designtävling som avgjordes 23 oktober blev ”Attach” vinnare i kategorin aluminium. Vinnarna korades under högtidliga former på Berns i Stockholm.

Bordsserien ”Attach” har sedan lanseringen på Stockholm Furniture Fair 2016 redan blivit såväl nominerad som belönad i flera designtävlingar. Bordet vann Guld i international Design Award (IDA) i juni, och är nominerat i European Aluminium Award som avgörs 29 november i Düsseldorf.

Design S juryns motivering:

”Designern har i samarbete med producenten Lammhults lyckats fånga materialet aluminiums lätthet och styrka på ett elegant sätt som harmoniserar med naturens lagar, vilket ger stadga och säkerhet vid användandet. Den genomtänkta användningen av både strängpressade profiler och gjuten aluminium ger möjligheter till ett flexibelt användande. Återvinningen underlättas av en enkel demontering utan att materialen påverkas negativt.”

Cecilia Hallberg, VD på Lammhults, säger om priset:“Det känns helt fantastiskt att få Design S priset. Vi är mycket stolta och Troels har verkligen lyckats med formgivningen av ”Attach”. Bordet står för hög designnivå, innovation och hållbarhet. ”Attach” produceras lokalt i Lammhult med omnejd.”

I decennier har Troels Grum-Schwensen genom sitt nytänkande utforskat och arbetat fram innovativa möbelkonstruktioner där tyngdkraften låser eller stabiliserar konstruktionen.

I ett ambitiöst samarbete med Lammhults har formgivaren med ”Attach” tagit sin designfilosofi till nya höjder genom ett bordssystem som med några få enkla grundelement anpassar sig efter olika typer av rum och som erbjuder möjligheter för förändringar med tiden. Till ben och sargar i återvunnet aluminium matchas bordsskivor i nästan alla format.

Formgivaren Troels Grum-Schwensen om ”Attach” och om utmärkelsen:
” Det är väldigt roligt att Attach är bland vinnarna i Sveriges främsta designpris. Det avspeglar på ett fint sätt det långa och ambitiösa arbetet med utvecklingen av detta bordssystem, samt det fantastiska samarbetet med Sveriges främsta möbelproducent; Lammhults. Jag vill speciellt gärna framhäva en mycket kompetent insats från produktutvecklarna Andreas Mattisson och Niklas Hedin på Lammhults. Först och sist är avsikten med ”Attach” att kunna ta speciella hänsyn till givna arkitektoniska rum och till specifika användare. Det är alltså människan och rummet som är den bakomliggande anledningen till den formmässiga och tekniska innovationen bakom ”Attach”.”

Tack vare sin geniala konstruktion behöver ”Attach” ben vare sig skruvas, träs eller vridas på. Benen fästs vid sargen med ett enkelt handgrepp och benet låser sig självt med hjälp av tyngdkraften.

De vanligaste bordsformaten, såsom rektangel, kvadrat och cirkel, kan ytterligare levereras i exakt storlek efter kundens önskemål. På centimetern.

Kombinerat med ett stort utbud av skivmaterial samt färgval på bordsben erbjuder Lammhults ett massproducerat men likväl unikt bord som fritt kan anpassas till det givna rummet och miljön.

OM DESIGN S:

Design S är Sveriges främsta och bredaste designutmärkelse som hela designbranschen står bakom. Utmärkelsen riktar sig till professionella designer, formgivare, arkitekter, enskilda utövare, producenter och företag som arbetar med design och form i bred bemärkelse.

Om ”Attach”: http://www.lammhults.se/products/tables-trolleys/attach

För mer information om Lammhults och bordet Attach, vänligen kontakta:
Ulrika Johansson Ståhl, Marknadschef, +46 708 838 775, ujs@lammhults.se
Troels Grum-Schwensen, designer, +45 40 44 44 72, studio@grumdesign.com

LAMMHULTS MÖBEL AB
Lammhults utvecklar och marknadsför moderna möbler med internationell formgivning för företag med höga krav på kvalitet och design. Vi samarbetar med några av de främsta samtida möbelformgivarna. Det vi åstadkommer tillsammans skall vara elegant, effektivt och miljöanpassat. Lammhults ingår i Lammhults Design Group.

 


lammhults-logo

Lammhults Möbel AB, Box 26, SE-360 30 Lammhult
Phone: +46 472 26 95 00, Fax +46 472 26 05 70
e-mail: info@lammhults.se

 

 

 

 

Spara

Spara

Spara

Spara