Julstämning med Kasthall & Lammhults

Kasthall och Lammhults presenterar en exklusiv utställning i Kasthalls showroom under perioden 14 november till 30 december då formgivaren Gunilla Allard förvandlar detta till en inspirerande utställning med julen som tema.

 

Mattproducenten Kasthall och möbelproducenten Lammhults är två företag och varumärken som trivs ihop. Det gäller även formgivarna hos de båda företagen, Gunilla Lagerhem Ullberg, Kasthall, och Gunilla Allard, Lammhults.

Gunilla Allard säger: ” Det känns väldigt trevligt att vara på besök hos vänner. I min utställning hos Kasthall presenterar vi en stor del av Lammhults nya kollektion tillsammans med flera unika Kasthall-mattor.”

Gunilla Allard har skapat en utställning på temat ”jul”, med ledord som ”midvinternatt” och ”ljusets återkomst”. Midvinternatten gestaltas i mörkblå toner och ljusets återkomst i ljusa toner. Mitt i utställningen möter man julen, i varma toner och med mycket textil, samt en doft av gran.

Med sin bakgrund både som scenograf och formgivare har Gunilla Allard skapat en stämningsfull och varm utställning inför julen men som också ser förbi den och ger hopp om ljusare tider igen.

I utställningen kommer vi att få se en ny användning av Gunilla Lagerhem Ullbergs Herbarium-verk. Herbarium-serien bygger på pressade blommor som hon samlat under många år och satt samman till fina mönster. Tillsammans har nu Gunilla Allard och Gunilla Lagerhem Ullberg arbetat fram ett alldeles speciellt sätt att presentera Herbarium i den unika utställningen hos Kasthall. ”Vi följer varandras projekt och hämtar inspiration från naturen som är en viktig inspirationskälla för oss båda”, avslutar Gunilla Allard.

För ytterligare information om utställningen, vänligen kontakta:
Ulrika Johansson Ståhl, Lammhults: ujs@lammhults.se eller 070- 883 87 75
Sara Althini, Kasthall: sara.althini@kasthall.se eller 070-890 98 10

 

Lammhults
Lammhults Möbel AB, Box 26, SE-360 30 Lammhult
Phone: +46 472 26 95 00, Fax +46 472 26 05 70
e-mail: info@lammhults.se