Industridesign, hur svårt kan det vara?

Industridesign, hur svårt kan det vara?

Industridesign, hur svårt kan det vara?

Vad gör en industridesigner hela dagarna? Och hur svårt kan det vara? Här ges en inspirerande beskrivning av hur arbetet med framtagning av produkter och tjänster går till på riktigt. Inte för att det är svårt, men för att det är utmanande och ibland mer komplicerat än vad man kan tro.

Zenit Design startade sin verksamhet i Malmö hösten 1994. Det var fyra nyutexaminerade industridesigners från Designhögskolan i Umeå, som ville frälsa världen med god form och smarta lösningar. Idag, tjugo år senare, är Zenit Design en väletablerad konsultbyrå med ett starkt team av designers, ingenjörer och grafiska designers. De har en diger erfarenhet från projekt inom många olika branscher, med både lokala och internationella kunder. I regionen har Zenit Design haft direkt eller indirekt inflytande på företagsutvecklingen, genom fruktbara samarbeten med företag som Alfa Laval, Sony Mobile, Axis Communications, AstraZeneca, HemoCue, C-pen, Precise Biometrics, Beijer Electronics, MultiQ, TAC/Schneider Electric, Sandvik Rock Processing, ZetaDisplay, Wayne, SCAN COIN, Granuldisk med flera.

Genom ett 20-tal exempel ur Zenit Designs portfölj från 1994 till idag, visas att en designer sätter sin prägel på så mycket mer är bara möbler och fordon. Och att industridesignyrket ständigt utvecklas. Innovationsprocesser, teknikutveckling och nya material skapar hela tiden nya förutsättningar och behov som en designer måste ta ställning till. Verktygen i den kreativa processen utvecklas, och olika trender avlöser varandra. Även samhällsutveckling och globala händelser kan vara sådant som påverkar vad som är designerns uppgift.

Vill du veta mer om utställningen eller Zenit Design?
Har du ett företag och önskar guidad visning? Kontakta då:
kajsa@zenitdesign.se
Tfn: 0704-97 77 58

 

FDC_logo_mc.1

Lilla Torg 9, Malmö
Tel. +46 40-664 51 50
www.formdesigncenter.com