Hope + Carina Seth Andersson

Den 24 oktober lanseras ett handblåst glas-set framtaget i ett samarbete mellan Hope och formgivaren Carina Seth Andersson. Setet består av karaff och dricksglas i klarglas men har även tagits fram i begränsad upplaga i brunt glas. Finns att köpa i Hope Shops i Stockholm, Malmö och Köpenhamn samt på Hope Online Shop.

Nu blev det verklighet, Hope + Carina Seth Andersson. En idé som funnits sedan en tid tillbaka, har under året utvecklats och förverkligats.

–       Det här samarbetet känns otroligt roligt av flera anledningar, säger Carina Seth Andersson. Jag har följt Hope från den allra första kollektionen och har funnit några riktiga favoriter sedan dess.

Den ”apoteksbruna” glasfärgen blev den gemensamma utgångspunkten för samarbetet, både från Hope och Carina Seth Anderssons sida.

–       “Hope Pharmacy” är ett ledord när vi skapar våra butiker. Därför var det just runt det bruna apotekarglaset som jag hade idéerna, säger Stefan Söderberg, Creative Director på Hope.

–       Vi uppskattar båda föremål man använder till vardags, vare sig om det är ett plagg eller ett glas. Därför kom vi överens om en karaff och ett dricksglas, fortsätter Stefan.

Carina har formgivit karaffen och glaset medan Stefan har stått för idé och färg.

Skrufs Glasbruk med deras gedigna hantverkskunnande och som Carina jobbat länge med, var en naturlig samarbetspartner för själva framtagningen och produktionen.

Glasen är handblåsta i form, sprängda, sedan slipade och till sist har kanten värmts, så den blir mjuk. Det bruna glaset är degel färgat där av den limiterade upplagan.

Båda glasen är blåsta i s.k. miljökristall.

–       För oss är det inspirerande att göra samarbeten med andra kreatörer där det grundar sig i en delad respekt för varandras kunskap och varumärke. Vi vill att våra Hope butiker skall, tillsammans med vår egen design, erbjuda ett urval av produkter som förstärker Hopes värld och som vi själva gillar, säger Stefan.

Hope is a Swedish fashion label created and run by the designers Ann Ringstrand and Stefan Söderberg. The first woman collection was launched in Autumn 2002 and in 2005 a collection for men was added to the concept. The first brand Shop opened in Stockholm, Sweden, in 2006, followed by six more HOPE Shops. The Hope Collection is also sold by over 200 exclusive retailers on 15 markets as well as in seven Hope Shop in Shops.