Formex 1-4 september 2011

FORMEX 1–4 september 2011

Formex, Nordens största fackmässa
inom inredning, design och presentartiklar
arrangeras av Stockholmsmässan.


Inför kommande säsong bjuder Formex, 1- 4 september, på inspiration hämtad från karga nordiska vinterlandskap, gamla brittiska bibliotek och spröd japansk keramik. På mässan ges också smakprov från nästa designgeneration.

PINE & DINE
Producentduon Sanna Gebeyehu och Aia Jüdes står för Formex inspirationsutställning ”Pine & Dine”, som också omfattar ett buffé- och scenområdet. Med fokus på mat skapar de ett ombonat och smått maskulint landskap byggt utav gedigna naturmaterial som furu, koppar och filtad ull. Råa ytor och strukturer blandas med förfinade detaljer.

– Vi rustar inför vintern med rustika brasor, kaminer och stapelved som blandas med klassiska franska köksredskap och moderna designmöbler i en miljö som är mysig och inspirerande utan alltför mycket krusiduller. Föremålen och materialen är enkla men av högsta kvalitet. Bland annat samarbetar vi med InterfaceFLOR som designar och tillverkar miljövänliga textila golvplattor. Vi hoppas att den avspända atmosfären ger utrymme för både umgänge och eftertanke, säger Sanna Gebeyehu och Aia Jüdes.

Design Students selected by Formex
För andra gången i rad väljer Stefan Nilsson, trendexpert och grundare av Designgalleriet, ut sina tolv favoriter bland utvalda utexaminerade designstudenter från bland annat Konstfack, Beckmans, Malmstens och Berghs.

– I urvalet tittar jag efter intressanta designlösningar som passar sortimentet på Formex. Jag går särskilt igång på saker som är har en tydlig koppling till det vi går igenom just nu, som t ex hantverksvurmen, eller nostalgitrenden. Men jag vill gärna att det ska finnas ett nytt perspektiv, en ny vinkel som överraskar och förför, berättar Stefan Nilsson.
För mer information besök www.formex.se