Designers Saturday Oslo, 2019

Designfest i Oslo sentrum: 8-10 september.

Biennalen Designers Saturday markerer i år sitt 30 års jubileum og setter god design i fokus, når årets arrangement går av stabelen midt i Oslo sentrum, tre dager til ende.

Lørdag og søndag byr vi på arbeider fra et stort antall unge utøvere, en historisk auksjon og auksjonsutstilling, portrett-fotoutstilling og 38 profesjonelle showroom åpner sine utstillinger med aller siste nytt. Målet er å inspirere, engasjere og formidle kunnskap, når 180 norske og internasjonalt ledende leverandører samler seg for å presentere belysning, møbler, tekstiler, gulv, kjøkken m.m. Mange utenfor fagmiljøet er også lidenskapelig interessert i design, ved å forhånds registrere seg på vår nettside er de hjertelig velkommen til å delta sammen med oss søndag. Tradisjonen tro kjører vi gratisbusser hvert 10 minutt i fast rute mellom showroomene i Oslo sentrum, fra Skøyen til de to kunsthøyskolene KHiO og AHO ved Akerselven. Åpning og Awards prisoverrekkelser, skjer fredag ettermiddag i utstillingen SALT på Langkaia.

Designers Saturday Awards 2007-2017.
Designers Saturday Awards Best Interior og Best Talents ble første gang arrangert i 2007. Prisene har stor betydning i å fremheve den faglige kompetansen interiørarkitektene tilfører i små og store innrednings- og byggprosjekter. Det finnes mange arkitektkonkurranser men dette er en av de svært få innen innredningsarkitektur. De 10 nominerte til prisen Best Interior 2017, blir nå publisert på designerssaturday.no
I kategorien Best Talents har juryen startet arbeidet med å vurdere de 66 innsendte bidragene fra designstudenter og utøvere i etableringsfase. Treff finalistene når de stiller ut sine arbeider på Kunsthøgskolen i Oslo både lørdag og søndag.

Unika Auksjon
Norsk designhistorie er mye mer enn de velkjente klassikerne. Prototyper, modeller, skisser og produksjonsprøver både fra eldre og nyere tid forteller om retninger tatt, ideer prøvd ut og veien fra drøm til produkt. Under årets Designers Saturday får du for aller første gang her hjemme, mulighet til å oppleve auksjon og en egen utstilling av prototyper og andre skjulte skatter i forbindelse med design-auksjonen Unika.
Det er i samarbeid med Blomqvist Nettauksjon og Klubben vi nå retter oppmerksomheten mot denne mindre kjente siden av norsk formgiving. – Dette er objekter som vi internasjonalt i økende grad ser at samlere prioriterer, sier Blomqvist-ekspert Stine Elisabeth Johansen.
Mange av objektene er utstilt på Kunsthøgskolen i Oslo både lørdag og søndag og auksjonen starter her søndag ettermiddag.

Fotoutstilling markerer jubileum.
At Designers Saturday har vært kontinuerlig arrangert siden 1986 er en bransjebragd. I alle disse årene har et stort antall entusiaster trukket lasset. Mange enkeltpersoner har ofret mye fritid og bedrifter har investert i mange og lange dugnadstimer. Styrearbeidet har gitt grunnlag både for sterkt kollegialt fellesskap og gode vennskap på tvers av bedrifter i samme tøffe konkurranseklima. Utstillernes eierskap til arrangementet er en viktig suksessfaktor. I anledning jubileet er noen av de mange idealistene portrettert av en som kjenner dem alle. Fotograf Espen Grønli har i en årrekke fotografert interiører for de aller fleste norske magasinene. Nå har han fotografert menneskene. Utstillingen består av 25 portretter, du finner deler av utstillingen rundt i showroomene, og en komplett serie på Kunsthøgskolen i Oslo.

Spara