Designers Saturday i Möbelriket 27–28/5 2013

Designers Saturday i Möbelriket 27–28/5 2013

Designers Saturday är namnet den stora inredningshelgen i Möbelriket Småland som pågår mellan 27 och 28e april. Det är ett tillfälle för dig att utforska den svenska design- och möbelkulturen i de småländska skogarna, med spännande besökmål runt om i Värnamo och Lammhult.

”Att få uppleva svensk möbelkultur på så nära håll är vad som gör Designers Saturday unikt. Möjligheten att åka runt med korta avstånd mellan Lammhult och Värnamo gör att jag kan fylla en hel helg med spännande design-och inredningsupplevelser.”

Från formgivning och produktion fram till konsument har skapandet gett oss produkter med ett speciellt värde. Produkter som till och med blivit nationella och internationella klassiker. Detta är är något som vi på Möbelriket under Designers Saturday vill lyfta fram lite extra. Under helgen har du möjlighet att blicka in i hela designprocessen –  träffa formgivare, besöka fabriker, se utställningar och handla designklassiker. En unik möjlighet att blicka in i den svenska designsjälen på nära håll.

gruppbild3

Designers Saturday anordnas i sin tur av Möbelriket – en arena och mötesplats för samarbete och gemensam utveckling inom småländsk design. Inom Möbelrikets finns idag ett åttiotal design- och möbelföretag såsom Lammhults möbel AB, Norrgavel, Bruno Mathsson och många fler. Tillsammans arbetar vi för att utveckla och bevara svensk design, inredning och produktion och göra möbelriket till den självklara mötesplatsen för svensk design.

Vill du veta mer om Designers Saturday: http://designerssaturday.se/

mobelriket_sm