Bruno Mathsson-priset@Form/Design Center, 9/12 2017 – 21/1 2018

Bruno Mathsson-priset@Form/Design Center, 9/12 2017 – 21/1 2018

Bruno Mathsson-priset 2017 – TAF

Möt arkitekterna och formgivarna Gabriella Gustafson och Mattias Ståhlbom som i år tilldelades det prestigefyllda Bruno Mathsson-priset. Tillsammans driver duon arkitektkontoret TAF i Stockholm. 

Bruno Mathsson-priset är ett av de stora formgivningsprisen i Norden. Den 9 december öppnar en utställning på Form/Design Center som presenterar TAFs arbete från grundandet 2002 fram till idag. Här ryms arkitektoniska projekt såväl som möbler, armaturer och bruksföremål för internationellt verksamma producenter.

I dagarna belönas TAF med Residence Stora Formpris 2017 “Årets möbel” för Gärsnäs soffa Bleck. Tidigare i år mottog de Sköna Hems pris “Årets möbel”, utsågs till “Årets Designer” av Form Magazine och tilldelades pris i ELLE Deco International Design Awards.

Prismotivering
”Gabriella Gustafson och Mattias Ståhlbom – TAF har målmedvetet slipat sitt formspråk till en raffinerad enkelhet, som med ingredienserna humor och portioner av fräckhet framkallar berörande tilltal. En container på gatan eller en skiva på bockar är vardagliga inspirationskällor som utmanat till att gå vidare och skapa en intressant hållbar förnyelse av arketypiska produkter”.
– Styrelsen för Karin och Bruno Mathssons fond

Om TAF
TAF består av Gabriella Gustafson (f 1974) och Mattias Ståhlbom (f 1971). Gustafson är utbildad vid Konstfack i Stockholm, Kunstakademiets Arkitektskole i Köpenhamn och MFS-studier i Brasilien. Ståhlbom är utbildad vid Konstfack. Han har även studerat etnologi och konstvetenskap vid Stockholms universitet och Umeå universitet. TAF har ställt ut på bl.a. MoMA i New York och finns representerade i den permanenta samlingen hos bl.a. Nationalmuseum i Stockholm och Designmuseum Danmark i Köpenhamn.

www.tafarkitektkontor.se

Utställningen pågår 9/12 2017 – 21/1 2018. Läs mer här: www.formdesigncenter.com

Utställningen är producerad av Vandalorum i samarbete med Stiftelsen Karin och Bruno Mathssons Fond.

Form/Design Center är en dynamisk och välbesökt mötesplats för form, design och arkitektur. Här hittar du mycket av det bästa och senaste inom svensk design. Årligen visas ett tjugotal utställningar om industridesign, konsthantverk, möbel- och textildesign, arkitektur och stadsutveckling, mode, grafisk formgivning och illustration. Form/Design Center arrangerar även föreläsningar och debatter och är en arena för möten och utbyten mellan formgivare, allmänhet, forskning och näringsliv.

 

fdc-neg
www.formdesigncenter.com

Photo: Nicho Södling

 

Spara

Spara

Spara