Bo Bedre Design Awards 2015 Norway

Bo Bedre Design Awards 2015 Norway

Her er alle vinnerne!

Bo Bedre Designpris ble onsdag delt ut for syvende gang, med full fest på DogA i Oslo.

Stemningen var høy da Bo Bedre Designpris ble delt ut onsdag kveld på DogA i Oslo.

Rundt 200 gjester hadde møtt frem for å hedre norsk design og designere, og overvære prisutdelingen, som innehar en høy stjerne i miljøet.

Her kan du lese alt om Bo Bedre Designpris 2014

Det ble delt ut priser i syv kategorier. Her er alle de nominerte. Vinnerne er:

balance_3_vase_set_blockcolor_flowers_tilt-sqaKtA20LZFgTATQcZN_MQ

Årets tilbehør: Balance av Hallgeir Homstvedt for Muuto

Juryens begrunnelse: Prisen gis til et produkt som løfter og tilfører interiøret «det lille ekstra», og som i seg selv har det lille ekstra når det kommer til kvalitet og uttrykk.

Årets tilbehør er veldig uttrykksfullt med sitt flotte formspråk, litt kubistisk og kantete, men likevel med runde og vennlige former. Det er et visuelt tiltrekkende tilbehør Picasso eller Braque gjerne kunne hatt med i et stilleben.

Juryen beskriver årets tilbehør som nydelig, vakkert og ikke minst demokratisk. Det inviterer til interaksjon og er et fleksibelt produkt som lar brukeren kjøpe én og én.

Magneten er rett og slett et genitrekk!

nw_packshot_kizu-1-tip2xhNjX9LVqrWr5CztYg

Årets lampe: Kizu av Lars Tornøe for New Works

Juryens begrunnelse: Prisen gis til en lampe som forener ny teknologi og materialvalg med god belysning, og som i seg selv har et karakteristisk formspråk.

Årets lampe har en veldig elegant materialbruk og et mykt, fint lys, noe som er veldig viktig. Dette er ikke bare en lampe, men en skulptur som er like fin når den ikke er tent. Uttrykket er tidløst og poetisk, med en spennende komposisjon som inviterer til undring.

Juryen går så langt som å si at dette kan bli en fremtidig klassiker.

fogia_bowl-3-_BxDQvR7AwYW8HrVJXfNTg

Årets møbel: Bowl av Andreas Engesvik, Oslo for Fogia

Juryens begrunnelse: Prisen gis til et funksjonelt og godt møbel med et sterkt formspråk, som er utført i gode materialer og har en tiltalende estetikk.

Årets møbel har en overraskende og nyskapende form, som spiller på og henter inspirasjon fra designhistorien. Resultatet er et vakkert og skulpturelt møbel, hvor dimensjonene og proporsjonene utfordrer brukeren. I bruk får møbelet enda større egenart.

Juryen liker at designeren har hentet frem noe gjenkjennelig og tolket dette tradisjonelle på en moderne og minimalistisk måte. Vi har fått et nytt møbel hvor tingene kan plasseres eller danderes i møbelet.

anderssen-JEjE_S7U4U0hJxk-X2hTWw

Årets designer: Anderssen & Voll

Juryens begrunnelse: Prisen gis til en formgiver som har evnet å sette synlige spor i det norske og internasjonale markedet med et bredt spekter av produkter.

Årets designer setter seg stadig inn i nye metoder, tilegner seg ny kunnskap og er flink til å jobbe med ulike produsenter – fra internasjonale, store aktører til norske, små håndverksbedrifter.

Årets designer har gjort seg aller mest bemerket internasjonalt, samtidig som vedkommende har hatt store prosjekter her hjemme. Juryen er imponert over både produksjonen og bredden – spesielt over restaurerings- og designjobben de har gjort med restauranten Nedre Foss Gård i Oslo. Et fantastisk stykke arbeid!

final-pics-gu-panels-15-of-20-5ISk88SvAjN2jt6NuZWxHQ

Årets produsent: Gudbrandsdalens Uldvarefabrik, vinner en standplass på Gave- og interiørmessen til en verdi av 100 000 kroner

Juryens begrunnelse: Prisen gis til en norsk bedrift som bruker design som et strategisk virkemiddel for å bygge sin profil og forretningsvirksomhet, og som bidrar til å fremme norsk design nasjonalt og internasjonalt.

Årets produsent har tradisjoner i monn med sin flotte historie, og har det siste året vært gjennom en endring hvor de har økt sin relevans som en samtidig produsent av kvalitetsprodukter. De bygger videre på den enorme kompetansen som finnes i bedriften, samtidig som de utfordrer og bringer bransjen fremover. De åpner opp for nye produktområder, viser mot og ambisjoner, og stoler på designerne de samarbeider med. Sammen  skaper de noe nytt – ikke bare nye produkter, men ny kommunikasjon og nye forretningsområder i nye kanaler.

yoko-anderssen-and-voll-bPWXLGU7slNgFXS6YdP3ow

Årets leserpris: Yoko av Anderssen & Voll for Foscarini

Redaksjonen har nominert 10 kandidater av nyere norsk design, som leserne har stemt på.

Vinneren er et anvendelig produkt som er flott å se på, med sin tidløse eleganse som henspiller til det sene 60-tallet. Det har høy industriell kvalitet og er et fornyende og sterkt arbeid. Det mente juryen som kåret produktet til  årets lampe i 2013. Bo Bedres lesere er like begeistret, og har i år med god margin stemt frem Yoko av Anderssen & Voll for Foscarini til årets leserpris!

silje-tMun96awUSLQQ-tDv4axJA

Årets nykommer: Silje Nesdal, vinner et stipend på 100 000 kroner

Juryens begrunnelse: Prisen gis til et ungt talent som har evnet å bryte ut av mengden med sin design det siste året, og som vi har stor tro på for fremtiden. Alle de nominerte er sterke kandidater som oppfyller disse kravene.

Årets nykommere har et interessant formspråk og leker med ulike materialer som appellerer både til bredden og til profesjonelle aktører.

Juryen beskriver årets nykommer som en spennende kandidat, ja utsøkt elegant! Dette er en meget dedikert og spennende formgiver som virkelig vil noe. Vedkommende kombinerer ulike formspråk og skaper sitt eget uttrykk. Ifølge juryen kommer denne designeren til å bli en yngling.

 

bobedre