Annie & Otto Johs. Detlefs´ Keramikpris 2013

PRISUDDELING: Annie & Otto Johs. Detlefs’ Keramikpris og Rejselegat 2013

PRISUDDELING PÅ DESIGNMUSEUM DANMARK
Torsdag den 17. januar uddeltes Annie & Otto Johs. Detlefs’ Keramikpris og Rejselegat 2013 Keramikprisen på 100.000 kr. tildeles årligt talentfulde, yngre keramikere, som har markeret sig særligt gennem et eksperimenterende og fornyende kunstnerisk udtryk. Keramikprisen kan ikke søges, men er en personlig hædersbevisning, som kan anvendes efter prismodtagerens ønske. Rejselegatet gives til unge keramikere som en direkte støtte til at orientere sig internationalt og bearbejde nye markeder.
Annie & Otto Johs. Detlefs’ Keramikpris er stiftet i 2004.

Modtageren af årets Keramikpris er Kristine Tillge Lund. Kristine modtager prisen som anerkendelse for hendes radikale og eksperimenterende tilgang til det keramiske arbejde. I de seneste år har hendes værk særligt udmærket som en undersøgelse af materialet ler, – ofte i stor skala. Med sin store viden og håndværkserfaring løfter hun sine keramiske installationer til et erkendelsesniveau, der udfordrer vores opfattelse og forståelse af det keramiske materiale.

Kristine Tillge Lund er født 1973, hun har gået på Glas og Keramikskolen på Bornholm i 2001 og taget sin MA på Royal Collage of Art i London i 2008. Hun bor og har værksted på Nørrebro i København.

Modtageren af årets rejselegat er Christina Schou Christensen.
Christina Schou Christensen definerer sig selv som keramiker og ikke som kunstner. Hun er tro mod de keramiske grundformer med beholderen som det centrale omdrejningspunkt og hun lever og ånder for keramikken, som et rigt felt for udforskning af materialer, teksturer og former.

http://designmuseum.dk