Bella Center, 4-7 May 2006 Copenhagen, 3 different exhibitions – Källemo

Welcome to Källemo at Bella Center, 4-7 May 2006 in Copenhagen, where we present 3 different exhibitions

 

”Förskjutningar” curator Sven Lundh
Per Inge Bjørlo, Clay Ketter, Mats Hansén,
Johan Linton, Bjørn Norgaard, Fredrik Wretman.
Centerhall / create

Copenhagen International Furniture Fair vil fra den 4.-7. maj ikke blot byde på det nyeste indenfor møbeldesign; også kunsten inddrages i flere specialudstillinger. Blandt andet udstiller Bjørn Nørgaard sammen med en række andre kunstnere samlet af det svenske design-ikon Sven Lundh.

Når møbelverdenen samles i Bella Center den 4.-7. maj for at fremvise og blive præsenteret for de nyeste design-trends, vil der også være en snert af provokation at finde i flere store specialudstillinger. Copenhagen International Furniture Fair har nemlig inviteret en række kunstnere til at give deres bud på rum, møbler og design – og det behøver ikke nødvendigvis være lige til at gennemskue, hvad der er hvad.

Svens(k) idé
Sven Lundh har gennem en menneskealder rusket i den svenske møbelbranche, og den 80-årige designer og indehaver af møbelfirmaet Källemo er ofte blevet anklaget for, at hans møbelproduktion er mere kunst end møbler. Det opfatter han dog ikke som en kritik, og på møbelmessen i Bella Center får han lov til at boltre sig i halvdelen af den store, lyse Centerhal. Det gør han ved at lave en udstilling sammen med en samling svenske, norske og danske kunstnere – heriblandt vores egen Bjørn Nørgaard. Fra Sverige kommer Frederik Wretman, Clay Ketter, Mats Hansén, Johan Linton og Stina Opitz, mens Norge er repræsenteret af Per Inge Björlo. Kunstværkerne vil blive samlet om en kunstig sø, som trods sine kun få centimeters dybde vil syne uendelig.

Ingen Frygt
I den anden ende af Centerhallen vil den yngre generation af kunstnere give deres bud på et rum dedikeret til kreativiteten – et ”skaberrum”. Den dansk-islandske kunstnergruppe ”Ingen Frygt” vil i et kæmpemæssigt telt skabe et mellemrum i messens rytme, hvor øjet og hjernen på én gang kan finde hvile og ny inspiration.
I teltet vil de besøgende blandt andet kunne møde en række inspirerende gæster – både live på scenen og i lydmontager – for eksempel en kunstner og en arkitekt, men også en direktør og en automekaniker, som alle arbejder kreativt med at kunne se anderledes løsninger og har glæden ved at bygge op.
Selve teltets indretning vil også byde på en del overraskelser. Blandt andet vil ”scenemøblet”, hvor årets forskellige møbelpriser uddeles, ifølge ”Ingen Frygt” være en hyldest til boudoiret – det gammeldags påklædningsværelse – mens baren vil give oprejsning til den gammelkendte lænestol, reclineren. 

 

 

 

Retrospective cavalcade
Mats Theselius
Trade Mart bridge

News 2006
Boris Berlin, Paul Christansen, Alexander H. Damsbo,
Johan Linton, Henrik Ingeman Nielsen, Samir Saba,
Mats Theselius
Stand C3-015

 

Photo: scandinaviandesign.com. Ola Hollsten.