12 svenska företag åker till Japan:
Svensk paviljong på 100% DESIGN TOKYO

Den 31 oktober 5 november 2006 intar Sverige återigen scenen på 100% DESIGN TOKYO. Exportrådet samordnar för andra året en paviljong med 12 möbel- och designföretag. Evenemanget ingår som en del av årets Swedish Style in Tokyo.

Den svenska montern kommer att ge besökaren en bra överblick över svensk design just nu. 12 företag visar möbler, textilier och inredningsaccessoirer. Utställarna är Abstracta, Asplund, Blå Station, Capti Design, Giarimi Design, Karl Andersson & Söner, Källemo, Lammhults, Mateus, Mingla Design, Swedese och Stockholm Furniture Fair.


 
Blandningen av företag bjuder på både stort och smått. Här finns möbelproducenter som visar såväl klassiska storsäljare som nyskapade produkter blandat med företag som visar inredningsobjekt som textil, glas och keramik.

- Det svenska deltagandet i 100% DESIGN TOKYO ingår som en del i ett långsiktigt projekt som syftar till att skapa affärer utifrån den bredare satsningen, Swedish Style in Tokyo. Vi ser att intresset för svensk design är stort i Japan. Det märks inte minst i ökande exportsiffror för möbelindustrin. Antalet svenska designföretag som är intresserade av den japanska marknaden växer ständigt. Tillfället är därför lämpligt att göra en samlad satsning i Tokyo, säger Annika Sjöstrand, projektledare inom Exportrådets avdelning Strategiska Tillväxtbranscher.

För den svenska monterdesignen svarar Synnöve Mork, välkänd för sin inredningsdesign och mångåriga erfarenhet av av mässor.

100% DESIGN TOKYO äger rum på Jingu Gaien, Aoyama, Tokyo. www.100percentdesign.jp <http://www.100percentdesign.jp/>

Mässan 100% Design Tokyo ingår som en del i Tokyo Designer‚s Week. Samtidigt pågår också Swedish Style in Tokyo, 1 - 15 november. För mer information om svenska designaktiviteter i Tokyo, se: www.swedishstyle.net <http://www.swedishstyle.net/> .

Read more...

För ytterligare information kontakta:
Annika Sjöstrand, Exportrådet Tillväxtbranscher, 08-588 660 92, annika.sjostrand@swedishtrade
Caroline Heiroth, Arketyp, 076-86 75 111, caline@arketyp.se
Sonny Söderberg, Exportrådet i Japan, +81 3 55 62 5022, sonny.soderberg@swedishtrade.se
Helena Olsson, informatör Exportrådet, 08-588 660 77, 0708-81 86 93

100% Design Utställare

Abstracta
www.abstracta.se
Asplund
www.asplund.org
Blå Station
www.blastation.se
Capti Design
www.captidesign.com
Giarimi Design
www.giarimi.se
Karl Andersson & Söner AB
www.karl-andersson.se
Källemo
www.kallemo.se
Lammhults Möbel AB
www.lammhults.se
Mateus Stock AB
www.mateus.se
Mingla Design
www.mingladesign.com
Stockholm Furniture Fair
www.stockholmfurniturefair.com
Swedese
www.swedese.se
STC
www.swedishtrade.com/japan